Жозе Моуриньо посочи фаворита на Европейското първенство по футбол - имал играчи за три отбора


Жозе Моуриньо посочи фаворита на Европейското първенство по футбол - имал играчи за три отбора
Снимка: Getty Images/Guliver

1208 0

Новият старши треньор на Рома Жозе Моуриньо обяви в своята колонка за "The Sun football" кой е неговият фаворит за победител на Европейското първенство по футбол:

"Франция могат да си направят А отбор, Б отбор и В отбор, защото в този момент те имат невероятен брой топ играчи. Когато имаш Килиан Мбапе на твоя страна, много е трудно да не спечелиш. Не виждам никакви слабости в тима. Ако трябва да назова един отбор, който ще вземе титлата, ще кажа Франция, защото тяхната група от футболисти е фантастична. Те трябва да спечелят турнира. Ако не го направят, това ще бъде неуспешно европейско първенство за тях", твърди Моуриньо.

След това той посочи и защо е трудно за Англия да спечели трофей от голям форум: 

"Англия, заедно с Бразилия, е може би един от двата най-трудни национални отбора, на които да бъдеш селекционер, заради това, което хората очакват от тима. Това е трудна държава, в която се очаква много от играчите. Вместо да бъдат подкрепяни футболистите от началото до края, ние веднага започваме с негативни неща за тях. Те трябва да бъдат много силни емоционално, за да се справят с това напрежение. Ако го направят, те имат голям шанс. Груповата фаза е у дома, полуфиналите и финалът - също. Сега е моментът за титла, както беше през 1966-а. На Евро ’96 не се получи заради изпълнение на дузпи, което е нещо много непредвидимо. Този път те трябва да хвърлят всички сили", написа още бившият наставник на Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички