Ясни са тримата финалисти за "Златната топка"


Ясни са тримата финалисти за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

2896 0

Днес ще бъдат обявени тримата играчи, които ще си оспорват Златната топка за 2014 година. Това са звездите на Реал Мадрид, Барселона и Байерн (Мюнхен) Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер, по непотвърдена информация.

Церемонията по тяхното обявяване ще се състои днес в 18:00 часа българско време, като тя ще бъде предавана на официалния сайт на ФИФА.

Новото име в списъка от трима играчи е това на вратаря, който направи уникален сезон, спечелвайки световната титла с Германия на Мондиал 2014, където си извоюва и наградата Златна ръкавица.

Роналдо и Меси пък за поредна година попадат в класациите, като от 2008 година насам един от двамата неизменно печели званието най-добър футболист в света.

Кристиано счупи рекорда в Шампионска лига за най-много голове в един сезон (17), като изведе Реал Мадрид до бленуваната "Десета". Той беше с основен принос и за спечелването на Купата на Краля, а досега през сезона вече има над 20 гола, водейки в класацията за Златната обувка.

Лионел Меси пък имаше доста проблеми през последния сезон, след като Барселона загуби битката на всички фронтове, но Бълхата прати Аржентина на финал на Мондиал 2014. На самия турнир Меси спечели наградата за най-добър футболист, което беше посрещнато от жестоки критики към УЕФА от страна на медии и запалянковци.

По-рано днес Сеп Блатер разкри, че неговият фаворит за Златната топка е Мануел Нойер, който се превърна в безспорно №1 вратар в света. До момента в историята един единствен вратар е печелил Златната топка. Това е Лев Яшин през 1963 година.

Победителят ще бъде обявен на церемония в Цюрих на 12-и януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички