Италия ликува с късен гол (Всички резултати в контроли)


Италия ликува с късен гол (Всички резултати в контроли)
Снимка: Getty Images/Guliver

848 0

Италия най-сетне донесе повод за радост на своите привърженици след минимален успех с 1:0 над САЩ в контролна среща, играна в белгийския град Генк. Селекционерът на "Скуадра адзура“ Роберто Манчини реши да даде шанс на нови футболисти след нулевото равенство с Португалия, което изхвърли тима от по-нататъшно участие в турнира Лига на нациите. Своя дебют направиха полузащитникът на Сасуоло Стефано Сенси, играещият в Хофенхайм Винченцо Грифо и нападателят на Ювентус Мойс Кийн. Кийн се превърна в първият футболист, роден през 21-и век, който играе в мач на Италия, след като се появи като резерва в 62-а минута на мястото на Доменико Берарди.

През първото полувреме Федерико Киеза и Леонардо Бонучи пропуснаха добри възможности да дадат аванс на италианците. Вратарят на американците Итън Хорват се прояви при удар на Берарди от границата на наказателното поле, както и след изстрел от пряк свободен удар на Марко Верати. "Янките“ рядко достигаха до опасност пред вратата на съперника, като Уокър Цимерман в 65-та минута получи най-добрия шанс да изведе САЩ напред след центриране, но стражът на "адзурите“ Салваторе Сиригу спаси удара му с глава.

Срещата вървеше към поредно нулево равенство за Италия, когато появилият се на мястото на Кевин Лазаня футболист на Интер Матео Политано донесе успеха на тима на Манчини. За селекционера на САЩ Дейв Саракън пък това бе последният мач начело на американците, след като обяви оттеглянето си в края на двубоя.

В друга приятелска среща световният шампион Франция също постигна минимална победа с 1:0 у дома над тима на Уругвай в повторение на четвъртфиналния сблъсък между двата състава на изминалото Световно първенство в Русия. Успехът на домакините обаче бе помрачен от травмата на една от големите звезди на състава Килиан Мбапе, който напусна контузен в края на първата част.

Двубоят започна по-добре за "петлите“, но удар на Оливие Жиру не намери целта още в 4-та минута. Възпитаниците на Оскар Табарес отвърнаха на предизвикателството, но Матиас Весино не успя да насочи топката в мрежата зад Уго Лорис. Малко след това Мбапе пропусна отличен шанс да открие резултата, когато остана очи в очи с вратаря на "урусите“ Мартин Кампаня, но стреля неточно.

Именно сблъсък между двамата бе причината за контузията на 19-годишния талант. Мбапе падна лошо на рамото си и бе изведен принудително извън игра. Въпреки неприятния инцидент, французите продължиха да търсят гола и усилията им бяха възнаградени в началото на второто полувреме, когато Жиру все пак се разписа след точно изпълнена дузпа в 52-та минута, отсъдена за игра с ръка на Мартин Касерес след удар на Антоан Гризман.

Гостите имаха последна възможност да изравнят чрез резервата Джонатан Родригес, но опитът му не бе успешен. Така Франция завършва годината с успех, след като отпадна от турнира Лига на нациите, докато за Уругвай това бе четвърта последователна загуба след пораженията от Южна Корея, Япония и Бразилия в приятелски срещи.

Бразилия пък постигна минимален успех над Камерун в приятелска среща, играна в Милтън Кийнс. Победата на "селесао“ обаче се оказа пирова, след като голямата им звезда Неймар напусна терена с контузия на слабините още в 8-ата минута. На негово място като резерва влезе нападателят на Евертън Ричарлисон, който отбеляза и единственото попадение в двубоя в 45-та минута.

Преди гола на атакуващия футболист, Роберто Фирмино можеше да се разпише на няколко пъти, но вратарят на камерунците Андре Онана се прояви блестящо, за да отрази ударите на играча на Ливърпул. В края на първото полувреме обаче стражът на африканците нямаше какво да стори, след като Ричарлисон засече центриране на Уилиан от ъглов удар.

Камерун можеше да изравни резултата в 52-та минута, но Стефан Бахокен не успя да оползотвори подаването на съотборника си Карл Токо Екамби. Възпитаниците на Тите пък пропуснаха на свой ред да затвърдят успеха си след неразбирателство между резервния страж на Камерун Фабрис Ондоа и Яя Банана. Влезлият на мястото на Фирмино Габриел Жезус обаче уцели гредата от малък ъгъл. Алан бе разколебан от намесата на Ондоа, който направи чудесно двойно спасяване по-късно след ударите на Жезус и Ричарлисон.

Камерунците все пак можеха да стигнат до престижното равенство в заключителните минути, но изстрел с глава на Жак Зоуа нацели гредата на Едерсон. Така "кариоките“ завършват годината с две последователни победи, след като наскоро спечелиха и мача си с Уругвай със същия резултат.

В друга приятелска среща Аржентина отново се наложи с 2:0 над тима на Мексико. За разлика от предишния сблъсък "албиселесте“ бяха без голямата си звезда Лионел Меси, който получи почивка от селекционера Лионел Скалони.

Двубоят започна по отличен начин за аржентинците, които откриха резултата след едва две минути. Точен бе нападателят на Интер Мауро Икарди, като това бе дебютният му гол за националния отбор в 8 мача. Последваха равностойни минути, като минималното предимство на двукратния световен шампион се запази до почивката.

През втората част Аржентина потърси втория гол, но мексиканците не отстъпваха нито по отношение владение на топката, нито по отправени удари.

В крайна сметка, подобно на срещата между двата тима отпреди няколко дни, Аржентина отново удари в края, като сега дебютен гол вкара нападателят на Ювентус Пауло Дибала. Атакуващият футболист трябваше да чака 18 мача, за да се разпише с екипа на представителния тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички