Историческо: Фен на руски гранд навъртя 200 поредни гостувания! (СНИМКА)


Историческо: Фен на руски гранд навъртя 200 поредни гостувания! (СНИМКА)
Снимка: premierliga.ru

392 0

По света има огромен брой фанатизирани фенове, но що се отнася до Русия, номер едно може би е привърженикът на Зенит, Михаил Локтионов! Миналият уикенд, по време на мача с Динамо в Москва, той закръгли общата бройка на посетените гостувания на "питерци" на 450, а поредните са умопомрачителните 200! Постижението със сигурност е рекорд за рамките на Русия и бе уважено дори от официалния профил на Зенит в Инстаграм.

Над 9000 км след операция на гръбнака!

Всичко започва преди над 17 години, в началото на сезон 2007 (бел. ред. - по това време руското първенство се играе във формат пролет - есен, през цялата календарна година). Локтионов, който вече има собствен бизнес, но е един от многото "нормални" фенове на Зенит, е зарибен да присъства на всички мачове от сезона от друг легендарен привърженик - Александър Зарайски. "Питерци" печелят титлата в края на кампанията, а след още два сезона на неспирно пътуване, Михаил вече е много близо до това да е посетил общо 100 гостувания на любимия си отбор. Пътуванията вече се превръщат в страст и навик.

Понякога компания в триповете му правят майка му и жена му Марина. Най-любопитната и знакова случка се разиграва по време на гостуването на Зенит на Бенфика, през февруари, 2016-та.

Още: България е под №6 сред страните, в които играят най-много бразилци

Два месеца по-рано Локтионов трябва да претърпи операция на гръбначния стълб. Възстановяването е трудно, а лекарите категорично му забраняват поне до пролетта да стои седнал. Това обаче не го спира да посети Лисабон - Марина го кара до португалската столица и обратно, докато той лежи в колата. Двамата изминават над 9000 километра за 10 дни, минавайки общо през 9 държави. По думите на Локтионов: "Тази случка е абсолютното доказателство, че всичко е възможно, стига да го желаеш силно и да имаш на своя страна хора, които безрезервно те подкрепят!". 

ПСЖ връща позабравен екс играч на Барселона в топ първенствата на Европа?

Ярослав Ракицкий напусна Зенит заради войната в Украйна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички