Хърватия се събуди срещу Шотландия и се класира на 1/8-финалите на Европейското по футбол


Хърватия се събуди срещу Шотландия и се класира на 1/8-финалите на Европейското по футбол
Снимка: Stu Forster/Getty Images

7100 0

Хърватия победи Шотландия с 3:1 в последен мач за двата отбора в група "D" на Европейското първенство по футбол. За "ватрените" Никола Влашич откри резултата в 17-ата минута. В 42-ата Калъм Макгрегър възстанови равенството, вкарвайки първия гол за шотландците на Евро 2020.

През второто полувреме Хърватия беше по-добрият отбор на терена и в 62-ата минута Лука Модрич завърши комбинативна атака със страхотен удар с външен фалц и изведе отново Хърватия напред. В 76-ата Иван Перишич подпечата успеха след гол с глава за 3:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Робъртсън се опита да изведе Армстронг, но Юранович пресече удара. В 49-ата Влашич изведе Йошко Гвардиол, но Маршал се намеси.

В 52-ата минута Перишич опита двойно подаване с Петкович, но то беше разгадано. Три минути по-късно отново Перишич беше изведен сам срещу вратаря, Маршал спаси ,а след това беше отсъдена засада.

В 58-ата минута Джон МакГин изскочи зад защитата и стреля с глава от близка дистанция, като топката мина на сантиметри от гредата.

61' 2:1! Гвардиол центрира отляво, топката стигна в Петкович, който върна за Лука Модрич и капитанът на Хърватия стреля с външен фалц, за да изведе Хърватия отново напред!

В 67-ата минута Калъм Маггрегър отправи опасен шут, който излезе в аут. В 68-ата минута шотландците отново бяха близо до гола, но Никола Влашич изчисти топката.

В 70-ата минута Андрей Крамарич влезе на мястото на Бруно Петкович, а Борна Баришич влезе вместо Гвардиол. Шотландия отговори с включването на Райън Фрейзър, който в 73-ата минута отправи далечен удар.

76' - 3:1! Иван Перишич засече с глава центриране от корнер и направи резултата 3:1!

В 80-ата минута Че Адамс стреля, но Ливакович направи поредната си надеждна намеса. Попадението сякаш успокои хърватите и темпото се забави.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Шотландия започна по-активно с центриране в наказателното поле още в първата минута. Доминик Ливакович изби топката. В 6-ата минута МакГин центрира опасно, като хърватският вратар изчисти в корнер.

Шотландия продължи да натиска и Че Адамс в 9-ата минута стреля от дистанция.

17 - 1:0! - Перишич създаде опасна атака за Хърватия и Никола Влашич се възползва от невниманието на защитата, за да открие резултата в мача.

Голът окрили хърватите и Модрич стреля опасно, като Дейвид Маршал спаси изстрела му от далечна дистанция. Шотландия също продължи да създава моменти, като в 23-ата минута Линдън Дайкс беше близо до попадението, но Ливакович се намеси.

В 25-ата минута Деян Ловрен получи жълт картон за фал срещу Че Адамс. В 30-ата минута Перишич опита да изведе Влашич, но Тиърни се справи. Две минути по-късно Грант Ханли беше заменен принудително от Скот МакКена.

В 37-ата минута Йошко Гвардиол опита пробив по левия фланг, който беше спрян.

41' - 1:1! Калъм МагГрегър взриви трибуните на "Хемпдън парк" с точен удар от границата на наказателното поле!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Хърватия: Ливакович, Юранович, Ловрен, Вида, Гвардиол, Брозович, Ковачич, Модрич, Перишич, Влашич, Петкович

Шотландия: Маршъл, О'Донъл, МакТоминей, Тиърни, Ханли, Робъртсън, Армстронг, МакГин, МакГрегър, Адамс, Дайкс

Къде да гледаме Хърватия - Шотландия?

ПРЕДИ МАЧА

Златко Далич няма кадрови проблеми в състава, като всичко най-добро е на линия. Специалистът признава, че отборът не успя да намери игровия си ритъм в мачовете срещу Англия и Чехия, което стана и причината за незадоволителното представяне на "шахматистите".

За Шотландия единственият отсъстващ е Били Гилмор, който се зарази с коронавирус в деня преди двубоя. "Гайдарите" все още търсят първия си гол на Евро 2020, след като за 180 минути не успяха да се разпишат в противниковата врата. Подкрепата на феновете на "Хампдън Парк" ще бъде основното оръжие на смелия британски отбор.

Очаква се и двата тима да излязат като отбори, които няма какво да губят и да покажат достатъчно офанзивен футбол в търсене на успеха. И двамата мениджъри едва ли ще направят кардинални промени, като Шотландия ще разчита на познатата схема с трима централни защитници и силни флангови футболисти, които да организират играта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички