Христо Стоичков посочи фаворита си за европейското първенство по футбол


Христо Стоичков посочи фаворита си за европейското първенство по футбол
Снимка: LAP.bg

1765 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели очакванията си за европейското първенство по футбол пред „Le Journal du Dimanche“. Освен това Камата коментира защо българският национален отбор не успя да се класира, както и Европейската Суперлига.

"Французите чакат европейската титла. Това е още по-вероятно да се случи след завръщането на Карим Бензема, един от най-успешните нападатели в света от няколко сезона. Знам, че не беше викан по дисциплинарни причини, които не са свързани със спорта. Добре е за Франция, ако проблемът е окончателно разрешен", коментира Стоичков.

"При нас бяха допуснати много грешки. България пропусна възможността да надгради нашите успехи през 1994 година. Държавата вярваше, че всичко ще се приеме за даденост и лидерите вече не мислеха за развитие. Изминаха десет години, откакто бях елиминиран от българския футбол. Закъснели сме, високото ниво е трудно да се навакса", добави носителят на "Златната топка".

Стоичков не пропусна и да се обяви против Европейската Суперлига.

"Аз съм напълно против. Дванадесет клуба искаха да диктуват свои правила и да решат кой има право да играе мачове на високо ниво. Оценявам, че привържениците изразиха своето противопоставяне навсякъде. Футболният свят се бори за своята идентичност. През 1989 година младият Стоичков от ЦСКА вкара два гола срещу Барселона на Кройф, който реши да ме вземе. Със Суперлигата нито ЦСКА, нито посредствените отбори няма да имат шанс да играят срещу Барселона. Би било много несправедливо. Феновете се обединиха, за да извикат „Няма да стане!“ Благодаря им за това", завърши Стоичков.

Ето какво послание отправи Стоичков към ансамбъла по художествена гимнастика.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички