Гръцката полиция издаде заповед за арест на президента на ПАОК


Гръцката полиция издаде заповед за арест на президента на ПАОК

1153 0

Гръцката полиция е издала заповед за арест на президента на ПАОК Иван Савидис, след като вчера по време на дербито от местното първенство срещу АЕК, известният със своята ексцентричност бос на „черно-белите“ нахлу на терена, носещ пистолет.

Това се случи, след като при резултат 0:0 и оставащи броени минути до края, съдиите отмениха гол на домакините заради засада, което предизвика бурната реакция както на Савидис, така и на феновете на солунския тим. Заради ексцесиите на терена двубоят бе прекратен малко преди неговия край, а играчите на АЕК напуснаха преждевременно игрището. Савидис настоя и неговите футболисти да сторят същото, в знак на протест срещу решението на главния съдия, но капитанът на тима Виериня отказа и неговите съотборници останаха на терена.

Впоследствие от АЕК обвиниха президентът на ПАОК, че при влизането си на терена, носейки пистолет в кобура си, е заплашил главния арбитър Йоргос Коминос. Заплахи към рефера е имало и от спортния директор на солунския клуб Любош Михел, който използвал репликата „свършен си“.

"В момента няма нужда от думи, а от взимането на сериозни мерки, заяви гръцкият вътрешен министър Панос Скорлетис пред Атинската информационна агенция. Сцените, на които станахме свидетели нараняват гръцкия футбол. Да навлезеш на терена, носейки пистолет, е изключително неприемливо“, допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички