Голове, награди и трофеи: Рекордите на Кристиано Роналдо, които никой може да не задмине


Голове, награди и трофеи: Рекордите на Кристиано Роналдо, които никой може да не задмине
Снимка: Getty Images

4829 0

Историята на футбола в последните години неизменно е свързвана и с името на Кристиано Роналдо, който вече се нареди сред легендите на играта.

Петкратният носител на "Златната топка", който е смятан за един от най-великите играчи, стъпвали някога на футболно игрище, постави редица рекорди през двете си десетилетия, прекарани в игра на най-високо ниво в играта. И за да бъдат отнети някои от тях от португалската икона, ще са необходими огромни усилия от страна на други играчи.

Най-добрият голмайстор на Реал Мадрид

Роналдо достигна върха на своя талант, след като се премести в Испания. Там унищожи рекорд след рекорд за Реал Мадрид, докато испанският отбор се бореше да си върне част от доминацията си от съперника Барселона.

Роналдо счупи рекорда на испанската лига за играч, който най-бързо достига 150 гола в лигата. Той го завърши само в 140 мача. Той също така води мадридчани в лигата с 311 гола. С 451 гола в края на деветте си сезона в Испания той е най-добрият голмайстор за всички времена. С всеки сезон в Мадрид той наистина предоставяше на света спектакъл.

10+ гола в седем сезона на Шампионска лига

През цялата си кариера Роналдо е отбелязал 10 или повече гола в седем различни кампании в Шампионска лига. Сякаш това не беше достатъчно впечатляващо, като той помогна на "Лос Бланкос" да спечелят четири трофея от 2011/12 до 2017/18. Роналдо е вкарал 140 гола в Шампионска лига, с 11 повече от Лионел Меси, който има 129.

Най-много голове в международния футбол

Откакто направи своя дебют за Португалия през 2003 г., Роналдо отбеляза 123 гола в 200 мача. Али Даеи, ирански нападател, който игра за националния отбор в продължение на 13 години и отбеляза 109 гола, преди това държеше рекорда.

От неговите 123 удара, осем са дошли на Световното първенство и 14 са дошли на Европейското първенство – рекорд в турнира.

60+ гола в четири последователни календарни години

Роналдо вкарва съответно 60, 63, 69 и 61 гола годишно между 2011 и 2014 г. Когато той болезнено пропусна с три гола през 2015 г., поредицата приключи. С 91 отбелязани гола за Барселона и Аржентина през 2012 г. Меси държи рекорда за най-много отбелязани голове за една година.

Спечели всеки трофей в два различни клуба

Роналдо е единственият играч в историята на футбола, който е триумфирал с два различни отбора в Шампионска лига, Световното клубно първенство, местната лига, вътрешния трофей и вътрешната Суперкупа.

Тези удивителни спечелени трофеи се случиха по време на първите престои на Роналдо в Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. И само като допълнение Роналдо спечели наградата "Играч на годината", "Златната обувка" и "Златната топка" едновременно в Юнайтед и Мадрид. Именно след всички тези постижения не е изненада, че Роналдо се нарежда сред най-големите голмайстори на 21-ви век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички