Големи! Финландците не празнуваха гола си заради Ериксен, а той е исторически за тях (СНИМКИ)


Големи! Финландците не празнуваха гола си заради Ериксен, а той е исторически за тях (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

2555 0

Снощи Финландия победи Дания с 1:0 в първия за двата тима мач на Европейското първенство по футбол. Единственият гол в двубоя вкара нападателят Джоел Похянпало в 60-ата минута. Нито той обаче, нито съотборниците му отпразнуваха бурно победното попадение. Похянпало се ограничи с ръкостискане със съотборниците си.

Причината за това, разбира се, беше тежкият инцидент, белязал мача по-рано. Датският национал Кристиан Ериксен колабира на терена и само бързата намеса на лекарите на тима спаси живота му. Това шокира играчите и на двата отбора, треньори, помощен персонал и всички фенове. Впоследствие беше взето решение мачът да се доиграе.

"Разбира се, беше ни трудно да излезем на терена след подновяването на мача и мога само да си представя колко трудно бе за датчаните. Голяма победа за нас, но най-важното, за което мислим сега, е състоянието на Кристиан", заяви голмайсторът, цитиран от "ВВС".

А и Финландия, и Похянпало имаха сериозна причина да празнуват този гол. Той беше първи за този тим във финалната част на европейско първенство. Това е и първо попадение за скандинавците във финал на голям турнир, тъй като те никога не бяха играли на Европейско и никога не са се класирали на Световно. А каква трагедия имат и Финландия в своя отбор четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички