Гол на Бензема с цена на класиране за Ал Итихад, катарци унизиха многомилионната селекция на Ал Хилал (ВИДЕО)


Гол на Бензема с цена на класиране за Ал Итихад, катарци унизиха многомилионната селекция на Ал Хилал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

22077 0

Саудитският шампион Ал Итихад се превърна в един от първите тимове, достигнали до четвъртфиналите на Шампионската купа на арабските тимове през настоящата кампания. 

Това се случи след победното попадение на Карим Бензема във втория кръг, когато "отборът на народа" се изправи срещу Сфаксиен от Тунис. Носителят на "Златната топка" реализира с помощта на гредата в 63-тата минута и оформи втора победа за тима в рамките на две срещи. 

Трябва да се отбележи, че огромна заслуга французинът имаше и в миналата победа, когато за крайното 2:1 вкара и асистира. 

Не толкова щастлива бе съдбата на многомилионната селекция на Ал Хилал - саудитите с Кулибали, Невеш и Милинкович-Савич в състава, претърпяха изненадващ обрат до 2:3 от катарския Ал-Сад. 

Нито един от гореспоменатите не реализира - единствено Невеш асистира за откриващото попадение в 10-тата минута, но символичните гости обърнаха чрез Бунеджа и Тарек до началото на втората част. Надеждите за Ал Хилал върна Ал Дуасари в 68-мата минута от дузпа, но Плата оформи поражението дълбоко в добавеното време.

В последния трети кръг ще стане ясно кой ще продължи към елиминациите от групата на Ал Хилал, но към този момент тимът е четвърти при класиращи се два тима.

Следете всичко около саудитските грандове със SportLive.bg!

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички