Гледате ли внимателно, г-н Карло Анчелоти? Предстои Ви трудна задача с Гарет Бейл


Гледате ли внимателно, г-н Карло Анчелоти? Предстои Ви трудна задача с Гарет Бейл
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

1714 0

Преди една година по това време Гарет Бейл не бе желан в Реал Мадрид и ръководството на "белия балет" реши да го прати под наем за 12 месеца в бившия му клуб от Англия - Тотнъм. Уелсецът имаше и силни изяви и слаби такива, но като цяло остави добри впечатления при повторното си завръщане във Висшата лига.

През лятото на 2021 година ситуацията в Реал Мадрид изглежда коренно различна от тази, при която Бейл бе отпратен от "Бернабеу". Зинедин Зидан вече не е старши треньор на отбора, а вместо него Карло Анчелоти застана начело. Договорът за наем на крилото изтече и той ще трябва да се завърне в Испания, тъй като има още една от година, преди контракта му с Реал окончателно да приключи.

Наскоро Карло Анчелоти каза, че ще предостави шанс на Гарет Бейл да докаже титулярното си място в състава на Кралския клуб, но подчерта, че уелсецът трябва да бъде мотивиран по правилен начин, за да го стори.

Сред феновете на Реал Мадрид има разнопосочни мнения - едни твърдят, че 31-годишният Бейл вече е приключил с големия футбол, но според други той тепърва може да играе основна роля в отбора. Какво показват числата от последната 1 година:

СТАТИСТИКАТА НА ГАРЕТ БЕЙЛ ПРЕЗ СЕЗОН 2020/21

Изиграни мачове за Тотнъм: 34

Общо минути на терена: 1 667

Отбелязани голове: 16

Асистенции: 3

На започналото преди броени дни Европейско първенство по футбол Гарет Бейл също показва добри изяви с екипа на Уелс! Въпреки че пропусна дузпа при победата над Турция с 2:0, той асистира и за двете попадения на Рамзи и Робъртс в мача. 

Уелс пък се справя доста добре за момента и вече вижда мястото си на 1/8-финалите, заемайки втора позиция след безупречната Италия.

Карло Анчелоти е много опитен треньор и без съмнение ще опита да извлече максимума от Гарет Бейл, за да може Реал Мадрид да върви напред. След като Серхио Рамос напусна "белия балет", сега той ще има голяма нужда от опитни играчи и най-вече ЛИДЕРИ. 

Гарет Бейл със сигурност ще бъде един от най-рутинираните играчи в Мадрид, но именно на Карло Анчелоти се пада трудната задача да го превърне в лидер на тима, който да бележи и асистира - не в един или в два мача, а в хода на целия сезон...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички