Героят на Фейнеорд изненада всички: Прекрати футболната си кариера


Героят на Фейнеорд изненада всички: Прекрати футболната си кариера
Снимка: Gulliver/GettyImages

1169 0

Героят на Фейенорд при спечелването на шампионската титла в Холандия Дирк Каут разкри, че слага край на спортната си кариера.

С обръщение до феновете, холандецът разкри, че е постигнал мечтите си по време на бляскавата си кариера и за това взима решението си в този момент.

Каут започна кариерата си в Утрехт, след което игра и за Фейнорд. Последва трансфер в Ливърпул, където прекара повече от шест години преди да премине в турския Фенербахче. През лятото на 2015 година пък се завърна в тима от Ротердам, а тази година помогна на тима да спечели титлата на страната за първи път от 18 години насам.

„През цялата си кариера винаги съм следвал сърцето си, когато вземах решения, същото се отнася и за днешното. Чувствам, че сега е точният момент за това. След завръщането си във Фейенорд прекарах две прекрасни години, а тази титла е абсолютният връх.“

„Мечтата ми беше да печеля трофеи и да стана шампион с Фейенорд. Сбъднах всичките си мечти“, сподели 36-годишният ветеран в редиците на холандския шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички