Германско списание сложи на корицата си Трифон Иванов


Германско списание сложи на корицата си Трифон Иванов
Снимка: Getty Images

1564 0

Германското списание "11 freunde spezia" отдаде огромна чест за Трифон Иванов. Железният защитник, както беше известен е на корицата на изданието заедно с други величия на европейския футбол.

В навечерието на предстоящото европейско първенство, където Германия ще бъде домакин, изданието посвещава брой на най-добрите надпревари на Стария континент. Сред тях са 1988, 1992 и 1996 г. , като именно на последния изброен шампионат България участва.

Само величия са на корицата

Освен Туньо на корицата са изобразени още Руд Гулит, триумфирал с европейската титла от 1988, Петър Шмайхел, Марко ван Бастен, Валери Лабонивски, който става вицешампион със СССР, Юрген Клинсман, Луиш Фиго и други.

През 1996 година, когато е Европейското в Англия, тогавашната все още Пенева чета е в група с тимовете на Испания, Румъния и Франция. Селекцията ни записва равенство и победа, но това не е достатъчно за продължаване напред и отпадаме от турнира. Това е и дебютно участие за "лъвовете" в този му вид на европейските финали.

Шампион на Стария конинент тогава става именно домакинът на тазгодишната надпревара Германия, побеждавайки на финала Чехия с 2:1.

За последно България игра на Европейско първенство през 2004 година, когато попадна в група с Швейция, Дания и Италия. В Португалия, която беше домакин, родните национали претърпяха истински кошмар, след като не записаха нито една победа и се прибраха с голова разлика 1:9. Гърция пък беше голямата сензация, ставайки за първи път в историята си Европейски шампион, триумфирайки в битката за трофея португалските домакини.

Тази година ще се проведе за 17 път първенство на Стария континент. То ще се проведе в Германия в периода от 14 юни до 14 юли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички