Германия заговори за бойкот на Мондиал 2018 в Русия


Германия заговори за бойкот на Мондиал 2018 в Русия
Снимка: Gulliver/Getty Images

3026 0

Германия е възобновила дискусиите за евентуален бойкот на Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година, съобщава "Deutche Welle".

Причина за това са масовите арести по време на протеста срещу корупцията, който се състоя в центъра на Москва на 26 март. Задържани са повече от 900 души.

За бойкот се говори от няколко години, като причина винаги биват проблемите в Русия със спазването на правата и свободите на хората, пише "Sportarena".

Според заместник-ръководителя на асоциацията ХДС/ХСС в Бундестага Михаел Фукс страна, в която не се спазват и най-основните човешки права не трябва да приема никакви световни състезания.

Фукс е убеден, че опасността от пребиваването в Русия така и така ще принуди много футболни фенове да не пътуват на предстоящия мондиал.

За влошеното положение на ситуацията с човешките права в Русия говори и Гернот Ерлер, комисар на германското правителство за сътрудничество с Русия. Той заяви, че решението за преразглеждане на страната домакин на Мондиала е в компетенцията на ФИФА.

Световното първенство през 2018 година ще продължи от 14 юни до 15 юли в 11 руски града.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички