Германия с историческа първа победа в Лигата на нациите


Германия с историческа първа победа в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Gulluver

2249 0

Германия записа първа победа в Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 при гостуването си на Украйна.  За германците това е първи успех в историята на турнира. В първото издание те записаха две равенства и две загуби, а от началото на настоящата кампания имаха две равенства.

Гинтер откри резултата в 20', а в началото на второто полувреме Горетцка удвои преднината на тима на Йоахим Льов след груба грешка на вратаря Бушчан. Малиновски отбеляза почетно попадение за домакините в 77'.

Още в 5' Германия можеше да открие резултата, след като Серж Гнабри получи пред наказателното поле и стреля веднага, но стражът на Украйна отрази удара, който бе право в него. Последваха минути, в които домакините бяха по-активни, но Бундестима откри резултата в 20'. Зюле успя да подаде към Рюдигер след центриране пред наказателното поле. Той центрира вътре, като топката стигна до Гинтер, който от близко разстояние вкара за 0:1.

Още в следващата атака Украйна можеше да изравни след груба грешка в отбрана. Ярмоленко обаче стреля неточно от близо 20 метра. До края на полувремето по-настоятелни бяха немците Кимих, Ганбри и Кроос имаха възможност да отбележат, но не се възползваха.

По същия начин започна и второто полувреме, като 4 минути след подновяването на играта преднината бе удвоена. След не особено опасно центриране от дясно, стражът на Украйна скочи и хвана топката, но след това я изпусна и тя попадна на главата на Горецка за 0:2. В 57' Дракслер центрира на далечната греда където Лукас Клостерман стреля необезпокояван от никой, но вратарят спаси.

В 60' дойде ред за опасна възможност и пред украинците. Виктор Циганков получи в наказателното поле и реши да стреля вместо да потърси комбинация. Ударът му обаче несе получи особено и не затрудни по никакъв начин Мануел Нойер.

Тимът на Германия сам успя да усложни ситуацията си, допускайки гол от дузпа 77'. Никлъс Зюле извърши нарушение в наказателното поле, a зад топката застана капитанът на домакините Яремчук и не сгреши - 1:2. В 82' Бушчан реагира блестящо, за да откаже Серж Гнабри, който си освободи пространство в наказателното поле и стреля бързо към десния ъгъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички