Германия разплака Франция за девети финал на Европейско първенство по футбол за жени


Германия разплака Франция за девети финал на Европейско първенство по футбол за жени
Снимка: Getty Images

3872 0

Отборът на Германия победи Франция с 2:1 във втория полуфинал на тазгодишното издание на Европейското първенство по футбол за жени. На стадион "МК" в Милтън Кийнс рекордьорите по трофеи от надпреварата се добраха до крайния успех след попадение в 76-та минута!

Александра Поп изведе осемкратните шампионки напред в резултата в 40-та минута, разписвайки се в рекорден пети пореден мач на първенството на планетата, след като преди това бе точна във всеки един от предишните четири двубоя на тима до полуфиналната фаза.

Само четири минути по-късно обаче, французойките възстановиха паритета след автогол на вратарката на Германия Мерле Формс.

Срещата вървеше към продължения, когато около четвърт час преди края на редовното време Поп хвърли в екстаз германските привърженици с второто си попадение, което се оказа и победно за тима на селекционерката Мартина Вос-Текленбург.

В спор за титлата в неделя (31 юли) Германия ще играе с домакините от Англия, които сразиха Швеция с убедителното 4:0 в другия полуфинал. За германките това е девето класиране за финал! Спорът за трофея в 13-то издание на Европейското първенство за жени ще започне в 19:00 часа българско време на стадион "Уембли" в Лондон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички