Гарет Саутгейт прави тактически промени за мача с Германия


Гарет Саутгейт прави тактически промени за мача с Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

1133 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обмисля промени в тактиката за сблъсъка с Германия в 1/8-финалите на Евро 2020. "Трите лъва" разочароват с представянето си, като за три мача вкараха само два гола в турнира. Поради тази причина англичаните ще разчитат повече на статичните положения в елиминациите.

Поради тази причина се предполага, че в състава ще бъде върнат Фил Фодън, който не игра срещу Чехия. Много е вероятно Кийрън Трипиър също да започне като титуляр при положение, че карантината на Майсън Маунт и Бен Чилуел продължава.

“На много от играчите им липсва острота и не са в оптимална форма, като е трудно да компенсираме този факт. Може би ще се наложи да потърсим други начини, за да побеждаваме. Странно е, защото разполагаме с много добри атакуващи футболисти. Но центриранията също не са достатъчно добри. Имаше едно срещу Шотландия, когато Джон Стоунс удари гредта. Трипиър също имаше добри центрирания в първия мач, но след това те изчезнаха. Това не е нормално за нас. Вече четири или пет мача нямаме гол от статично положение и ще трябва да подобрим това”, смята Саутгейт.

Междувременно Гари Невил посочи своите стартови 11 на Англия за мача с Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички