Футболният агент Райола е взел 50 млн. евро само от един трансфер


Футболният агент Райола е взел 50 млн. евро само от един трансфер
Снимка: Getty Images/Gulliver

1895 0

Футболните детективи от Football Leaks не спира с разкритията за едни от на-големите звезди и влиятелни хора в световния футбол. Този път футболният агент Мино Райола влезе в световните издания заради разкритията.

Стана ясни какви комисионни е взел той за едни от най-големите сделки във футбола в последните години. Според информацията агентът е получил от клубовете 49 милиона евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година.

От италианския клуб са платили на Райола 27 милиона евро за сключената сделка. За същата сделка агентът пък прибрал 22 милиона евро от Манчестър Юнайтед. Райола обаче имал договорка с Ювентус, а именно, че импресариото ще получи 18 милиона евро, ако успее да продаде френския национал за 90 милиона евро и по 3 милиона евро за всеки следващи 5 милиона, които бъдат добавени към цената на футболиста. 

Интересното тук е, че Райола не е успял да докаже, че няма липса на интереси, но въпреки вътрешно разследване и препоръки от комисията, от ФИФА пренебрегнали и не наложили наказание.

Заради Football Leaks Манчестър Сити може да изхвърчи от Шампионска лига - повече подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички