Франция мисли за прекрояване на схемата срещу Швейцария


Франция мисли за прекрояване на схемата срещу Швейцария
Снимка: Getty Images/Guliver

1166 0

Люка Ернандес може би ще бъде готов за осминафинала на Франция и Швейцария утре, потвърди селекционерът на "петлите" Дидие Дешан на Евро 2020.

"Люка Дин, Маркюс Тюрам и Жул Конде няма как да играят. Но Люка Ернандес може вече, защото тренира нормално от няколко дни, обясни Дешан.

Попитан дали е възможно, ако Ернандес, не е на 100-процента готов, да се премине от четворка в защитата към към трилистник с трима централни- като се има предвид, че те няма да имат годни леви защитници, Дешан каза: "Напълно е възможно".

Това потвърди и Рафаел Варан. Централният бранител на Реал (Мадрид) заяви, че Дешан вече е говорил с отбора за възможностите с различните формации.

"Треньорът винаги е отворен за промени и за такива дискусии. И също така, ние сме спокойни, защото можем да играем успешно в повече от една формация, каза още защитникът на световните шампиони.

Дешан обича да получава обратна връзка от играчите и иска да се чувстваме комфортно на терена".

Бившият халф похвали халфа Адриен Рабио, който запълни дупката на левия бек в последните 40 минути на мача с Португалия. За Рабио това е нетипична роля, но той се справи на добро ниво, смята специалистът. А какво смятат за егото на Мбапе, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички