Фламенго спечели Копа Либертадорес след луд обрат срещу Ривър Плейт


Фламенго спечели Копа Либертадорес след луд обрат срещу Ривър Плейт
Снимка: Gulliver/GettyImages

3977 0

Отборът на Фламенго обърна драматично Ривър Плейт във финала на Копа Либертадорес и е новият носител на най-престижния клубен футболен трофей в Южна Америка. В герой за победителите се превърна Габриел Барбоса, който реализира и двата гола за обрата на бразилците. 

Двата тима излезнаха на стадион „Ел Монументал“ без особени изненади в стартовите състави. В 14-тата минута Ривър Плейт откри резултата чрез Рафаел Боре. Игнасио Фернандес проби отдясно по атаката на „милионерите“, след което подаде по земя в наказателното поле и след разбъркването Боре успя да промуши топката във вратата на Диего Алвеш. В средата на първото полувреме Енцо Перес имаше шанс да покачи резултата на 0:2, но ударът му мина встрани от вратата на Алвеш. До края на първата част Ривър Плейт бе тимът, който повече доминираше. Настоящият носител на трофея в Копа Либертадорес имаше шансове да отбележи ново попадение чрез Игнасио Фернандес и Езекиел Паласиос, но въпросните играчи нямаха късмета да реалзират.

В началото на втората част символичните домакини от Фламенго имаха възможност да изравнят резултата. Първоначално топката достигна до Габриел Барбоса, но изстрелът му бе блокиран от бранител на Ривър Плейт, а при добавката от Евертон Рибейро топката бе уловена от вратаря Франко Армани. Междувременно Ривър отвърнаха с изстрел отдалеч на Игнасио Фернандес, но шутът му мина встрани от вратата на Фламенго. В крайна сметка бразилският тим все пак стигна до изравняването минута преди края. Габигол се разписа след подаване отблизо. Драмата бе пълна минута по-късно, след като отново Габриел Барбоса вкара второ попадение за Фламенго и напълно обърна развоя на срещата. Развитието доста напомни на случилото се във финала на Шампионската лига през 1999г., когато Манчестър Юнайтед обърна Байерн Мюнхен в рамките на само 2 минути. За да бъде този финал още по-драматичен, Езекиел Паласиос от Ривър Плейт си изкара червен картон в 95-тата минута на срещата.

Така Фламенго детронира настоящия шампион в турнира и спечели своята втора Копа Либертадорес в историята. Първият триумф на клуба в турнира е през 1981-ва година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички