ФИФА: Мароко остава домакин на световното клубно първенство - там няма Ебола


ФИФА: Мароко остава домакин на световното клубно първенство - там няма Ебола
Снимка: Getty Images/Guliver

1369 0

Във ФИФА не са особено разтревожени от един от най-големите проблеми в света в момента - вирусът Ебола. От световната футболна централа потвърдиха, че Мароко ще посреща световното клубно първенство.

Турнирът ще се състои между 10 и 20 декември в северноафриканската държава. Както е известно обаче в момента в Африка цари паника от смъртоносния вирус Ебола, от който до момента са починали 1200 души.

Повечето от засегнатите са в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия. Наскоро обаче бяха регистрирани случаи и в Нигерия. Поради тази причина имаше опасения, че от ФИФА могат да сменят мястото на провеждане на турнира. За евентуален нов домакин бе сочен САЩ.

Днес обаче от ФИФА потвърдиха, че няма да има промяна и Мароко остава домакин.

"Здравето на играчите, официалните лица и феновете е от абсолютен приоритет на всеки турнир на ФИФА" - се казва в изявление на ФИФА.

"Според световната здравна организация обаче досега няма регистриран случай на Ебола в Мароко, затова няма причина да дискутираме евентуална смяна на домакина. Ако ситуацията се промени, ще се свържем с участващите клубове".

Досега 5 отбора си гарантираха участие на турнира - Реал Мадрид (УЕФА), домакинът Мохреб Тетуан, Оукланд Сити (Океания), Сан Лоренсо (Конмебол), Крус Азул (Конкакаф).

Предстои да бъдат излъчени шампионите на Африка и Азия.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички