Феновете на Селтик купиха страница във вестник, за да се гаврят с Рейнджърс


Феновете на Селтик купиха страница във вестник, за да се гаврят с Рейнджърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1326 0

Феновете на Селтик купиха цяла страница в един от вестниците за обяви в Глазгоу, за да се подиграват на Глазгоу Рейнджърс. Най-титулуваните клубове в Шотландия не са се срещали помежду си от 2012 година, когато "светлосините" бяха заточени в четвърта дивизия на националния шампионат заради финансови проблеми.

Историческата конфронтация на двата отбора, наричана "Старата фирма", ще се поднови на 1 февруари, когато двата тима се срещат в турнира за Купата на лигата.

"Като фенове на Селтик ние със съжаление трябва да признаем, че терминът "Старата фирма", използван за название на съперничеството ни с Рейнджърс от 1872 г., вече не съществува след ликвидацията на Рейнджърс".

"На 1 февруари феновете на Селтик ще подкрепят отбора си в мач срещу нов клуб, основан през 2012 г. Това ще бъде първата в историята среща между тези клубове". Това са част от обявите, поместени във вестника от привържениците на "детелините".

А истината е следната: досега Селтик и Рейнджърс са се изправяли един срещу друг 399 пъти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички