Феновете на Аякс заплашиха кмета си, в ситуацитията се намеси дори министъра на сигурността


Феновете на Аякс заплашиха кмета си, в ситуацитията се намеси дори министъра на сигурността
Снимка: Getty Images

1042 0

Кметът на Амстердам Фемке Халсема е "получил множество заплахи", след като градският съвет реши, че честването на шампионската титла на Аякс не може да се проведе на Музейния площад в центъра на столицата. Тимът има шанс да официализира титлата си още в сряда, когато приема Хееренвеен, тъй като в момента води на ПСВ Айндховен с четири точки. 

"След като съобщихме това, аз лично бях засипана със заплахи и обиди. Обикновено не реагирам на такива неща, но сега бих искала да ви призова да се въздържате от необмислени действия", заяви кметът.

Градските власти се свързаха с редица компании в опит да организират тържества на Музейния площад, след като "евреите" може да вдигнат титлата два кръга преди края на сезона.

"Заедно с Аякс стигнахме до заключението, че не можем да проведем събитието на площада с необходимите мерки за сигурност", добави Халсема.

В случая се намеси дори Дилан Йешилгьоз, който е нидерландския министър на сигурността и правосъдието. Той подчерта, че "кметът трябва да гарантира безопасността на феновете на Аякс и всички амстердамци, а нейните решения трябва да се спазват".

През 2019 година повече от 100 хиляди души изпълниха Музейния площад, за да отпразнуват триумфа на Аякс, а "божиите синове" имат рекордните 36 титли на страната, а последната е от миналия сезон.

А ето коя звезда няма да последва Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички