Фенове в Индия слагат маски на Зидан, за да плашат Матераци


Фенове в Индия слагат маски на Зидан, за да плашат Матераци

970 0

Треньорът на индийския Ченай Марко Матераци го чака горещ прием от страна на феновете на съперника на тима Керала Балстърс. Те смятат да надянат маски с образа на Зинедин Зидан, за да разсеят и стреснат италианеца.

Изборът на маската не е случаен - всички знаят как на финала на Мондиал 2006 Зидан удари с глава в гърдите Матераци и го повали на тревата. Това донесе на легендарния французин червен картон в последния му мач в кариерата.

"101greatgoals.com припомня, че миналият месец по време на индийското дерби между двама от играчите възникна конфликт, в който влезе и Матераци. Италианецът бе наказан за своите действия, но това не е достатъчно за феновете на Керала.

Затова те смятат в поредния сблъсък между двата тима да уплашат начинаещия треньор и да му покажат, че във футбола няма място за насилие.

"Ние искаме да предадем съобщение на Матераци. Много дълго мислихме как най-добре да го направим на трибуните. Искаме да изразим протест срещу насилието, но ще го направим по съвсем мирен начин", каза представителят на фенското движение на Бластърс Абдул Хади.

"Това съобщение трябва да стигне до световната общност и Футболната лига на Индия. Треньорът не може да взема участие в сбивания", категоричен е той.

"Сигурен съм, че всички помнят инцидента, случл се във финала на Мондиал 2006, когато заради действията на Матераци един от най-големите играчи в историята бе принуден да напусне терена. Той провокира легендата и той реагира на това. Ние искаме да покажем на Марко, че ние можем да отговорим на неговите недопустими действия и че историята на световния футбол знае Зидан, но в нея няма място за Матераци", завърши Хади.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички