Пестелива Италия сломи 10 от Уелс за добър жребий в елиминациите на Евро 2020


Пестелива Италия сломи 10 от Уелс за добър жребий в елиминациите на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

5497 0

Италия победи Уелс с минималното 1:0 в третия и последен мач от груповата фаза на Евро 2020. На "Стадио Олимпико" възпитаниците на Роберто Манчини направиха достатъчно, за да победят "драконите" и да завършат на първо място в група А, което им осигурява мач на 1/8-финалите срещу Австрия или Украйна.

Единственото попадение за "Скуадра адзура" реализира Матео Песина в края на първата част. През второто полувреме Уелс остана с човек по-малко на терена, след като Итън Ампаду получи директен червен картон за грубо нарушение. Това бе 11-а поредна победа за Италия, като головата им разлика е 31:0. Освен това италианците не са губили в последните си 30 мача.

Роберто Манчини заложи на голяма част от резервите си, като даде почивка на част от основните си футболисти. Въпреки това Италия диктуваше събитията на терена, като заслужено се поздрави с успеха. "Скуадра Адзура" удари греда и пропусна няколко добри положения, докато най-добрият шанс за Уелс беше пропилян от Гарет Бейл в края на мача.

Италия завърши на първо място с пълен актив от 9 точки, докато Уелс остана втори с 4 пункта. На трето място се нареди тимът на Швейцария, който е също с 4 точки и най-вероятно ще се класира за елиминациите като един от отборите с най-много точки, класирали се на трето място в груповата фаза. Как се разви срещата между Швейцария и Турция - четете ТУК!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути Италия контролираше топката, но не създаваше нищо опасно пред вратата на Уелс. "Драконите" бяха отлично подредени в дефанзивен план и изглеждаха непробиваеми. В средата на частта Андреа Белоти се включи добре в наказателното поле и опита прострелно подаване успоредно на голлинията, което не беше засечено от негов съотборник.

В 27-ата минута Крис Гънтър засече центриране от корнер с глава и едва не вкара, след като топката се плъзна по мрежата над напречната греда. Две минути по-късно Федерико Киеза овладя на гърди в наказателното поле и стреля към вратата, но футболист на Уелс успя да блокира удара току пред голлинията.

В 39' Италия откри резултата. След заучено изпълнение на пряк свободен удар топката стигна до Матео Песина в наказателното поле, където бившият полузащитник на Милан успя да засече топката и да я насочи към далечния ъгъл на вратата на Уелс - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53-ата минута Федерико Бернардески изпълни опасен пряк свободен удар, опитвайки да изненада вратаря в близкия му ъгъл. Изстрелът на Бернардески обаче срещна страничния стълб и излезе в аут. Малко по-късно Уелс остана с човек по-малко, след като Итън Ампаду влезе грубо срещу Бернардески и получи директен червен картон.

В 65-ата минута Андреа Белоти беше много близо до това да вкара за "Скуадра Адзура", но стражът на Уелс Дани Уорд успя да се намеси и да остави отбора си в мача. Десетина минути по-късно дойде и най-чистото положение за Уелс в мача, когато Гарет Бейл получи подаване по въздух, което крилото засече от воле, но не намери вратата от непосредствена близост.

В 89-ата минута Белоти овладя и веднага опита удар към вратата. Изстрелът му беше много тежък и точен, но стражът Дани Уорд отново се намеси. В продължението на мача Италия отново се доближи до втори гол след удар на Ачерби, но и неговият бе париран от Уорд.

ПРЕДИ МАЧА

Роберто Манчини няма сериозни кадрови проблеми, като единственият сигурен отсъстващ за "скуадрата" е Алесандро Флоренци. Ветеранът Джорджо Киелини получи контузия срещу Швейцария и беше заменен, като е под въпрос за двубоя. Марко Верати също вече е на линия за Италия.

Робърт Пейдж трябва да внимава, защото Кийфър Мур, Бен Дейвис и Крис Мефам висят с жълти катонии ново предупреждение би ги извадило от сметките за осминалифиналите. На линия са звездите Гарет Бейл и Аарън Рамзи, които да поведат отбора.

Интересен факт е, че нито един от играчите на Италия досега няма получен даже жълт картон, което означава, че няма директно застрашени от пропускане на 1/8-финалния двубой за "скуадрата".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Италия: Донарума – Верати, Жоржиньо, Белоти, Емерсон, Киеза, Бонучи /к/, Бернардески, Бастони, Толой

Уелс: Уард – Гънтър, Н. Уилиямс, Родон, Алън, Рамзи, Бейл /к/, К. Робъртс, Ампаду, Морел, Джеймс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички