Евро 2020: Унгария срещу Франция - мачът, в който се очакват много голове


Евро 2020: Унгария срещу Франция - мачът, в който се очакват много голове
Снимка: Getty Images/Guliver

1918 0

Неусетно изминаха първите 8 дена от старта на Европейското първенство по футбол! В днешния девети ден от старта на шампионата на Стария континент ще бъдат изиграни последните мачове от втория кръг на груповата фаза. В първия мач от програмата за деня на Евро 2020 Унгария приема световния шампион Франция.

КОГА Е МАЧЪТ?

Унгарците ще излязат срещу "петлите" в 16:00ч. българско време! Главен съдия на този двубой ще бъде англичанинът Майкъл Оливър. Мачът ще се изиграе на стадион "Пушкаш Арена" в столицата Будапеща (разгледайте снимки и прочетете повече за това съоръжение като кликнете върху долната снимка).

НОВИНИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Дидие Дешан очаква Унгария да бъде също толкова организирана в защита, колкото и срещу Португалия. Според наставника домакинският фактор ще окаже влияние, но той ще се задоволи единствено и само победа!

Денеш Дибус, вторият вратар на "маджарите" заяви, че в лагера на отбора всички знаят какво ги очаква на терена, но нямат търпение да премерят сили с едни от най-добрите играчи в света!

В двата лагера няма проблеми с контузени или наказани играчи, като само Кинглси Коман не е напълно сигурно, че ще бъде на разположение за тази среща.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Унгария започна със загуба участието си на Европейското първенство по футбол. "Маджарите" успяха да издържат на португалския натиск в продължение на 84 минути, но след това последва истинска вихрушка пред тяхната врата и до края на срещата резултатът стана 3:0 за "мореплавателите".

Франция от своя страна записа много важна победа в първия си мач от Евро 2020 срещу Германия на Йоахим Льов. "Петлите" на Дидие Дешан не вкараха гол, но това направи Матс Хумелс в собствената си врата и по този начин поднесе трите точки на французите. 

Важно е да се отбележи, че Франция не познава вкуса на загубата от 11 ноември 2020 година, когато за последно отстъпи на Финландия в приятелски мач!

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

Лидер за момента е Португалия заради по-добрата си голова разлика от Франция (+3 срещу +1). На трето място и четвърто място са Германия и Унгария с 0 точки, но Бундестима е с по-добър баланс (-1 срещу -3)!

При всички положения 3-ото място в тази група се очертава като изключително важно, тъй като би дало шанс на един измежду 4-те отбора да продължи напред, въпреки тежките си противници. За момента това е отборът на Германия, но тепърва предстоят интересни битки до края на груповата фаза!

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Унгария (3-1-4-2): Гулачи, Ботка, Орбан, Атила Салай, Наги, Ловренчич, Клайнхайслер, Шафер, Фиола, Адам Салай, Шалай

Франция (4-2-1-3): Лорис, Павар, Варан, Кимпембе, Eрнандес, Канте, Погба, Гризман, Мбапе, Бензема, Дембеле

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Унгария и Франция са се срещали общо 7 пъти в историята!

- В първите 4 от тези 7 срещи "петлите" няма победа - 3 загуби и 1 равенство! (1964, 1964, 1971 и 1971 година)

- За последно двата отбора са се срещали през 2005 година. Приятелската среща между тях завършва 2:1 за Франция!

- Никога в историята на това съперничество не е имало мач с по-малко от два отбелязани гола!

ПРОГНОЗА ЗА МАЧА

Франция ще се опита да реши съдбата си още в този кръг, записвайки втора победа, която ще изпрати тима към 1/8-финалите на Евро 2020. По този начин играчите на Дидие Дешан биха излезли без напрежение в третия мач срещу Португалия. 

На стадион "Пушкаш Арена" отново ще има 60 000 зрители, които могат да окажат някакъв първоначален натиск, но "петлите" биха се справили с него сравнително бързо. Прогноза - 4:1 за Франция!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички