Евро 2020: Украйна и Австрия в спор за второто място в Група "С"


Евро 2020: Украйна и Австрия в спор за второто място в Група "С"
Снимка: Getty Images/Guliver

2077 0

В днешния 11-ти от старта на Европейското първенство по футбол предстои да бъде развързан възела в Група "С" на първенството на Стария континент. Един срещу друг излизат отборите на Украйна и Австрия в директна битка за второто място, което дава директен билет за 1/8-финалите в турнира.

КОГА Е МАЧЪТ?

Срещата между Украйна и Австрия започва в 19:00ч. българско време. Двубоят ще се изиграе на стадион "Арена Национала" в румънската столица Букурещ. Главен съдия ще бъде турчинът Джунейт Чакър!

НОВИНИ ПРЕДИ МАЧА!

В състава на Украйна Шапаренко и Сидорчук са заплашени от това да пропуснат евентуалния 1/8-финал, ако получат жълти картони!

При австрийците тези играчи са трима - Алаба, Лайнер и вратарят Бахман.

Марко Арнаутович се завръща в състава на Австрия, след като изтърпя наложеното му от УЕФА наказание за расистки коментари по време на мача на отбора срещу Северна Македония.

Андрий Шевченко заяви, че отборът му ще търси победа, въпреки че и точката би му стигнала, за да се класира за осминафиналите. 

Франко Фода пък коментира, че всичко е в ръцете на неговия отбор, а завръщането на Арнаутович е много добра новина преди "финала", който предстои за Австрия!

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Украйна стартира Евро 2020 с драматична загуба от Нидерландия с 2:3. След това обаче момчетата на легендарния Андрий Шевченко успяха да се преборят със Северна Македония и спечелиха първи 3 точки в групата след успех с 2:1 над съседите ни.

Австрия тръгна уверено на Европейското първенство по футбол с победа с 3:1 над Северна Македония. След това отборът на Франко Фода загуби от "лалетата" с 0:2!

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

Двете победи на Нидерландия осигуриха на тима място на осминафиналите, но 2-ото място все още е под въпрос. И Австрия и Украйна имат по три точки и директният сблъсък между тях ще определи крайната подредба в Група "С". Северна Македония е на последното четвърто място без спечелена точка и на 99% е аут от Евро 2020.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Украйна:

Бущан, Караваев, Забарний, Матвиенко, Миколенко, Малиновский, Степаненко, Зинченко, Ярмоленко, Яремчук, Циганков

Австрия:

Бахман, Драгович, Алаба, Хинтерегер, Лайнер, Забицер, Шлагер, Грилич, Улмер, Баумгартнер, Арнаутович

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Украйна и Австрия са се изправяли само два пъти един срещу друг!

- През 2011 година в приятелска среща украйнците печелят с 2:1.

- На следващата 2012 година в контролна среща Австрия печели с 3:2!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички