Евертън спечели обжалването - червеният картон на Доминик Калвърт-Люин е отменен


Евертън спечели обжалването - червеният картон на Доминик Калвърт-Люин е отменен
Снимка: Getty Images

1625 0

На 4-ти януари Евертън завърши 0:0 при гостуването си на Кристъл Палас от 1/32-финалите за ФА Къп и сега предстои мачът да се преиграе (на 17-и януари), за да бъде излъчен краен победител.

В първата среща "карамелите" останаха с човек по-малко на терена в 79-ата минута, когато Доминик Калвърт-Люин получи директен червен картон от Крис Кавана.

Това се случи, тъй като нападателят удари Натаниел Клайн извън наказателното поле и въпреки че проявата му изглеждаше като неспортсменска - той успя да измъкне топката без да извърши нарушение, преди в крайна сметка ВАР да се намеси. След това реферът изгледа ситуацията на повторение и реши, че Калвърт-Люин заслужава да бъде изгонен...

Крис Кавана

Евертън спечели обжалването

В днешния 9-и януари обаче стана ясно, че Евертън е спечелил обжалването и наказанието на Калвърт-Люин за три мача отпада!

"Доминик Калвърт-Люин ще бъде на разположение за следващите три мача на Евертън след уважена жалба за неправомерно отстраняване от игра", обявиха от Английската футболна асоциация.

*Междувременно бе изтеглен жребият за 1/16-финалите на ФА Къп - Ливърпул извади голям късмет, но Манчестър Сити не може да се похвали със същото!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички