Ето защо Нидерландия се провали срещу Чехия и отпадна от Евро 2020


Ето защо Нидерландия се провали срещу Чехия и отпадна от Евро 2020
Снимка: Getty Images

3956 0

Първата голяма сензация на Евро 2020 е факт, след като звездният тим на Нидерландия се сбогува с надпреварата, отпадайки безславно от отбора на Чехия. "Лалетата" загубиха с 0:2 в двубой, който бе основно повлиян от изгонването на Матайс де Лихт в началото на второто полувреме.

Какво обаче не се получи в играта на Нидерландия, за да се стигне до поражението им от Чехия? Като изключим червения картон, който безспорно повлия на развоя на двубоя, "лалетата" тотално разочароваха в нападание.

Показателно за това е, че те не са успели да отправят нито един точен удар към противниковата врата за целия мач. Това е първи двубой от 89 мача на европейски и световни първенства, в който Нидерландия не успява да отправи точен удар към противниковата врата.

Известна вина за това може да се търси и в халфовата линия, където полузащитникът Жоржиньо Вайналдум е направил само 10 подавания за 90 минути. Вайналдум беше "двигателят" на Нидерландия в мачовете до момента на турнира, но в днешната среща това не беше така.

А какво каза "грешникът" Матайс де Лихт след отпадането на Нидерландия - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички