Eто всички мачове от 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол


Eто всички мачове от 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

22820 0

1/8-финалната фаза от Европейското първенство по футбол приключи! В надпреварата на Стария континент оцеляха само 8 отбора - Швейцария, Испания, Белгия, Италия, Чехия, Дания, Украйна и Англия. Големи фаворити като Франция, Португалия, Нидерландия и Германия отпаднаха от турнира, докато отбор като Украйна пренаписа футболната си история, класирайки се за пръв път на четвъртфинал на европейско първенство.

Отборът на Швейцария поднесе голямата изненада на турнира, след като отстрани световния шампион Франция след изпълнение на дузпи. "Кръстоносците" ще играят на четвъртфиналите срещу световния шампион от 2010-а Испания, който се нуждаеше от 120 минути, за да пречупи финалиста от Мондиал 2018 Хърватия.

ВИДЕО: ШВЕДСКИ КАСАПИН ЕДВА НЕ СЧУПИ КОЛЯНОТО НА СЪПЕРНИК

Звездният отбор на Белгия детронира действащия европейски шампион Португалия и ще срещне на четвъртфиналите тима на Италия, който също се нуждаеше от продължения, за да надвие състава на Австрия. Чехия пък поднесе другата голяма изненада, след като отстрани Нидерландия. В следващата фаза чехите ще играят срещу Дания, който разгроми Уелс с 4:0.

В последните два осминафинални сблъсъка Англия надви Германия на "Уембли", докато Украйна преодоля Швеция след гол в 121-вата минута. Отборите на Англия и Украйна ще се срещнат на четвъртфиналите, като "трите лъва" за пръв път от началото на турнира няма да играят на "Уембли", а ще трябва да пътуват до "Стадио Олимпико" в Рим.

Всички 1/4-финали на Евро 2020:

2 юли (19.00 часа): Швейцария - Испания

2 юли (22.00 часа): Белгия - Италия

3 юли (19.00 часа): Чехия - Дания

3 юли (22.00 часа): Украйна - Англия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички