ЕС може да отнеме мондиала на Русия


ЕС може да отнеме мондиала на Русия

1667 0

Европейския съюз може да лиши Русия от домакинството на футболния мондиал през 2018 г. Под въпрос са още стартът от Формула 1 в Сочи, както и световните първенства по плуване (2015 г.) и хокей (2016 г.), пише вестник "Преса".

Информацията е на германското издание "Билд“. То се позовава на секретен протокол от срещата на посланиците на страните от ЕС в Брюксел миналата седмица. На заседанието бяха обсъждани санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна. България също участваше в дискусиите и бе представена от посланик Димитър Цанчев.

Отнемането на всички международни турнири може да стане факт още на 23 септември, се посочва в информацията. В момента текат консултации с ръководствата на световните федерации по съответните спортове.

Почетният президент на Руския футболен съюз Вячеслав Колосков отхвърли възможността световното първенство по футбол да бъде поверено на друга държава. „ЕС няма пълномощия за подобно решение. Това е поредният опит да се нагнети напрежение, но ние няма да се хванем“, категоричен бе той. Наскоро президентът на ФИФА Сеп Блатер също подчерта, че нищо не заплашва домакинството на Русия.

Подкрепата си за страната изрази и селекционерът на Испания Висенте дел Боске, който вчера и онзи ден бе в Санкт Петербург за семинар на националните треньори от Зона Европа. Във форума, който бе под егидата на ФИФА и УЕФА, участва и Любослав Пенев.

"Ние сме хора на футбола, за нас не съществуват граници. Нашата цел е обединение, а не разединение. Сигурен съм, че никой от колегите не поддържа идеята световното първенство през 2018 г. да бъде проведено в друга държава“, заяви специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички