Ернан Креспо изненада с избора си на най-добрия след Меси и Роналдо


Ернан Креспо изненада с избора си на най-добрия след Меси и Роналдо
Снимка: Getty Images / Guliver

2747 0

Бившият нападател на Интер и Аржентина Ернан Креспо е на мнение, че нападателят на "нерадзурите" Мауро Икарди може да стане футболист от световна класа. Аржентинецът нареди сънародника си веднага след суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"След Кристиано Роналдо и Лионел Меси, а те са от друга планета, Икарди е нападателят, който ми харесва най-много. Той е на 24 години и вече е шампион. Той може да стане нападател от световна класа. Следя го, откакто отиде в Италия. Всяка година, въпреки трудностите, той се развива. Сега изглежда, че е готов да направи голяма крачка напред", заяви Креспо, цитиран от Gazzetta dello Sport.

"Нека не забравяме, че единственият път, когато той не успя да вкара двуцифрено число голове, беше сезон 2013/14 (9 гола в Серия А). Той е идеалният централен нападател. Може да бележи както с десния крак, така и с левия, също и с глава. Той се движи из наказателното поле на съперника така, сякаш то му принадлежи. Нека бъдем откровени, той показа максимума, когато отборът му имаше проблеми. По-рано той стоеше в наказателното поле и чакаше топката да стигне до него, сега се учи да се движи и да помага на партньорите си. Той става истински отборен играч", допълва бившата звезда.

Икарди играе в Серия А от 2012 година. За това времетой е записал 180 мача във всички турнири и е вкарал 94 гола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички