"Ел Класико" НЕ разочарова! Барселона вкара 3 на Реал Мадрид, Винисиус Жуниор с хеттрик от греди (ВИДЕО)


"Ел Класико" НЕ разочарова! Барселона вкара 3 на Реал Мадрид, Винисиус Жуниор с хеттрик от греди (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13338 0

Барселона победи Реал Мадрид с класическото 3:0 в приятелски мач, (в който нямаше нищо 'приятелско') който се проведе пред 82 026 зрители на "AT&T Stadium" в Арлингтън, Тексас, САЩ!

Двубоят бе изключително, изключително интересен за наблюдаване и бе белязан от общо 34 голови положения пред двете врати, 6 греди, пропусната дузпа и 7 жълти картона.

Шави Ернандес и Карло Анчелоти пуснаха силни стартови състави - ето ги и тях:

Барселона - Тер Щеген, Балде, Кристенсен, Кунде, Араухо, Гюндоган, Де Йонг, Ромеу, Педри, Дембеле, Левандовски

Реал Мадрид - Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Валверде, Чуамени, Камавинга, Белингам, Родриго, Винисиус

Развой на "Ел Класико"

Още в 3-тата минута каталунците можеха да открият резултата, но удар на новото попълнение Ориел Ромеу от границата на наказателното поле се отби от напречната греда

След 15 минути игра Барса все пак поведе със страхотна заучена комбинация - Гюндоган се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар в близост до десния тъч, но вместо да центрира топката в пеналта, я пусна към Педри, който се намираше на около 25 метра фронтално срещу вратата на Куртоа. 20-годишният халф си я спря и с второто докосване пусна извеждащо подаване към Усман Дембеле, който вече бе спринтирал зад отбраната на "белия балет"... Французинът овладя кълбото с десния крак и след това шутира мощно по диагонал, матирайки вратаря на Реал за 1:0.

В 18-ата Роналд Араухо спря центриране в наказателното поле на Барселона с ръка и главният рефер веднага посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се зае Винисиус Жуниор, но за негово нещастие силният му изстрел в средата срещна горната греда!

В 31-вата минута Родриго изпълни по почти перфектен начин пряк свободен удар, насочвайки топката в горния ляв ъгъл на Тер Щеген, но вратарят на Барса са разтегна максимално и предотврати изравняването. 

Осем по-късно се стигна до напрежение в наказателното поле на Барселона, а Винисиус нанесе удар със завъртане и без подготовка от 10-11 метра, който отново се отби от напречната греда и след това кълбото тупна върху голлинията, без да я преминава. При борбата за високата топка Белингам надскочи Тер Щеген и отправи удар с глава, който срещна лявата греда...

В 41-вата Ферлан Менди сбърка фатално и буквално изведе Усман Дембеле сам срещу Куртоа, но този път белгийският страж отрази удара на французина. Малко след това пък Френки де Йонг нажежи страстите на "AT&T Stadium" с грубо нарушение срещу Едер Милитао, което предизвика кратко меле между футболистите на двата отбора. В крайна сметка, националът на Нидерландия бе декориран само с жълт картон за необмислената си проява.

В 58-ата минута Карло Анчелоти вкара на терена Тони Кроос и Лука Модрич, които се появиха на местата на Феде Валверде и Едуардо Камавинга. Три по-късно Чуамени опита късмета си с "тупалка" от около 30 метра, която се спря в горната греда зад Тер Щеген, а след това топката направи контакт с тялото на 31-годишния немец и излезе в ъглов удар...

В 66-ата Шави извърши първи корекции - Рафиня и Фермин Лопес замениха Усман Дембеле и Педри. Малко след това последваха още промени - Сержиньо Дест, Ансу Фати, Феран Торес, Маркос Алонсо и Абде се появиха вместо Балде, Левандовски, Ромеу, Де Йонг и Араухо. 

В 85-ата минута "Кралския клуб" допусна грешка при изнасянето от своята половина, а 20-годишният Лопес напредна с топка в крака и със силен шут с левия крак от дъгата пред наказателното поле я прати в горния десен ъгъл на Тибо Куртоа за 2:0!

Няма и 120 секунди по-късно, Винисиус оформи своя хеттрик от греди, след като развинти отбраната на каталунците по левия фланг, навлезе в пеналта и нанесе удар, който пак отказа да опъне мрежата...

Крайният резултат бе оформен от Феран Торес в 91-вата минута - той бе изведен сам срещу Куртоа от Фермин Лопес, копна топката над него и впоследствие на празна врата оформи крайното Барселона - Реал Мадрид 3:0!

Какво предстои за Барса и Реал?

*Барселона ще играе контроли срещу Милан (2-ри август, 6:00 часа) и срещу Тотнъм (8-и август, 21:00 часа). Реал Мадрид пък ще се изправи срещу Ювентус на 3-ти август (2:30 часа). Сезонът в Ла Лига се подновява на 11-и август. В първия кръг каталунците гостуват на Хетафе (13.08.), а мадридчани на Атлетик Билбао (12.08.).

Ето и репортаж от "Ел Класико":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички