Екс президентът на Уругвай след скандала: Това е футболен бандитизъм!


Екс президентът на Уругвай след скандала: Това е футболен бандитизъм!

1997 0

Бившият президент на Уругвай Хосе Мухика жестоко разкритикува южноамериканските футболни власти, след 1/4-финалния мач в Копа Америка между "урусите" и домакина Чили. Чилийците надделяха с 1:0.

Преди да се стигне до победата, защитникът на Чили Гонсало Хара провокира нападателя на Уругвай Единсон Кавани, мушвайки пръст в ануса му. Футболистът на ПСЖ перна през лицето провокатора, заради което получи втори жълт картон и бе изгонен.

Като последствие от това реферът на срещата Сандро Ричи бе изхвърлен от турнира.

"Това е истински грабеж, бандитизъм във футбола. Уругвай показва великолепен футбол, но това не е от значение, тъй като от продажбата на телевизионни права в нашата малка страна няма да се изкарат много пари. Във футбола винаги е било така, но сега, благодарение на съвременните технологии това може да бъде фиксирано. Това е още по-мръсен скандал от корупционното разследване на ФИФА", изригна Мухика, цитиран от soychile.cl.

По-рано Мухика разкритикува и ФИФА, заради дисквалификацията на уругвайската звезда Луис Суарес. "ФИФА са сбирщина стари копелета", заяви той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички