Единственият с повече голове от Роналдо в евроквалификациите е негов "фен"


Единственият с повече голове от Роналдо в евроквалификациите е негов "фен"
Снимка: GettyImages

2456 0

Някои се колебаеха дали суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо ще получи повиквателна за националния отбор на Португалия, или Роберто Мартинес няма да разчита на него. Причината е, че се раздели с Манчестър Юнайтед и заигра в Саудитска Арабия.

Петкратният носител на "Златната топка" бе повикан и нещо повече - въпреки че бе заменян в началото на второто полувреме и в двете срещи, то той отбеляза по две попадения във всяка от тях.

В крайна сметка само един футболист потегли с повече попадения след първите два кръга от квалификациите за Европейското първенство през 2024 година. Това е нападателят на Дания Расмус Хойлунд.

"Червения динамит" записа победа и поражение съответно срещу Финландия и Казахстан, но вкара общо пет попадения. Всяко едно от тях бе дело именно на атакуващия играч на Аталанта - Расмус Хойлуланд.

Той е с пет попадения, докато Роналдо и Скот Мактоминей са с по четири. Оказва се, че датчанинът е привърженик на португалеца. Той посочи кои неща най-много харесва в петкратния носител на "Златната топка".

"Моят идол е Кристиано Роналдо. Татко ми ми го показа, когато бе в Манчестър Юнайтед. След това го следях и в Реал Мадрид. Харесва ми психиката му, харесва ми колко силно иска да вкарва голове. Той толкова пламенно иска да бъде най-добрият, това много ми харесва в него" - сподели Хойлунд.

Съвсем наскоро пък специалист в Саудитска Арабия определи Роналдо като най-добрия за всички времена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички