Един от тримата грешници за Англия наруши мълчанието - ето какво написа Букайо Сака


Един от тримата грешници за Англия наруши мълчанието - ето какво написа Букайо Сака
Снимка: Getty Images

5421 0

Един от тримата играчи на Англия, които пропуснаха дузпи във финала на Евро 2020, използва профила си в социалните мрежи, за да напише обръщение към феновете на тима. Нападателят на Арсенал Букайо Сака признава в него, че му е трудно да намери думи, с които да опише колко разочарован е бил от пропуска си на 11 юли, но обещава "трите лъва" да работят здраво и да се реваншират още през 2022 година, когато ще се проведе Световното първенство по футбол в Катар. Накрая младокът се спира и на темата с расизма. Ето какво написа Сака:

"Стоях настрани от социалните мрежи в продължение на няколко дни, за да прекарам време със семейството си и да осмисля събитията, които се случиха в последните няколко дни. Това послание не отразява колко съм благодарен за цялата получена любов по време на първенството и чувствам, че съм длъжен да благодаря на всеки един, който ме е подкрепял. За мен беше чест да бъда в състава на Англия, която дава един пример. Играчите са като братя вече за цял живот и аз съм благодарен за всичко, което научих от всеки един съперник и човек от щаба. Особено хората от екипа работиха толкова много, за да помогнат на този отбор за първия му финал от 55 години насам. Когато видя моето семейство в тълпата на трибуните, разбирам, че те са се жертвали, за да мога аз да бъда там, на терена с националния отбор и това за мен означаваше всичко", започва обръщението си Сака.

"Не мога да намеря думи, за да пресъздам как бях разочарован от резултата на финала и от моята дузпа. Наистина вярвах, че ние ще спечелим този финал за вас. Съжалявам, че не успяхме да донесем купата в Англия тази година, но обещавам, че ще направим всичко по силите си, за да го направим догодина. Това поколение знае какво е да побеждаваш. Моята реакция след края на мача казваше всичко за това каква болка има в мен, но обещавам, че няма да допусна този негатив, който претърпях в неделя, да ме пречупи. На всички, които ме подкрепиха и изпращаха писма до мен и семейството ми, за да ме накарат да вдигна глава, съм безкрайно благодарен. Ето това трябва да бъде футболът. Страст за хората от всички раси, полове и религии, религии и произход - една обща радост да ни обединява".

"Не искам нито едно дете, нито дори един възрастен човек да получава такива оскърбителни, пълни с омраза съобщения, които аз получих през последната седмица. И такива също получаваха Маркъс и Джейдън. Веднага разбрах каква ненавист ще се излее и печалната истина е, че социалните платформи не правят достатъчно, за да прекъснат или ограничат тези съобщения. Расизмът или омразата от какъвто и да е характер, нямат място във футбола или във всяка една друга сфера на обществото. Ако проявяваме доброта един към друг, то ние ще победим. Любовта винаги ще побеждава", завършва обръщението си Сака.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички