Еден Азар не желаел да продължава с футбола в Реал Мадрид


Еден Азар не желаел да продължава с футбола в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

651 0

Една от последните легенди на Челси - Еден Азар, си спомни за години преди да се оттегли от футбола. Белгиецът приключи в Реал Мадрид, където акостира с големи очаквания, но ни най-малко не успя да ги оправдае. 

Азар приключи след Реал Мадрид

Meжду летата на 2019 г. и 2023 г. офанзивният футболист натрупа едва 76 двубоя, в които се отчете със 7 гола и 12 асистенции. Неговият договор не бе изтекъл, но след края на миналия сезон по взаимно съгласие реши да напусне. 

Мислите на играча

Пред Goal Азар разкри, че е можел да продължи с футбола зад Океана в САЩ или Канада, но не е имал желание да играе повече:

"Първоначално си казах, че ще отида в САЩ и ще играя там две-три години. МЛС не е толкова лоша. Но не става въпрос само за футбола, тогава всеки ще трябва да се премести. Това ме забави.

Честно казано, не исках повече да играя футбол. Ако наистина исках да продължа, щях да намеря къде да живея, дори и да трябваше да се преместя. Но вече не ми трябва. Не исках да напусна само за да направя повече пари и две или три седмици по-късно да се чудя защо го направих". 

Най-голям принос Азар има в Челси, където изигра 352 двубоя и се отчете със 110 гола и 86 асистенции. Със "сините" белгиецът има две титли на Англия и един трофей от Шампионска лига. 

Следете всички трансфери през годината със SportLive.bg!

Още: Тони Кроос с коментар за Ел Класико, вярва, че Реал Мадрид е трябвало да бие с разлика

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички