Драматичен обрат прати Ал Насър в Шампионска лига, Кристиано Роналдо и Садио Мане останаха в сянка


Драматичен обрат прати Ал Насър в Шампионска лига, Кристиано Роналдо и Садио Мане останаха в сянка
Снимка: Getty Images

20948 0

Ал Насър се върна на победния път след изключително драматичен успех срещу Ал-Ахли. "Рицарите на Наджд" се съвзеха след пълен обрат, за да осъществят нов такъв.

Отборът на Кристиано Роналдо надви "клуба на века" с 3 безответни попадения в самия край на плейофната среща от тамошната АФК шампионска лига. 

Нито португалецът, нито бившата суперзвезда на Ливърпул - Садио Мане, се наредиха сред голмайсторите на тима. Европейският шампион от 2016-а година заложи повече на претенции към главния съдия, докато пред сенегалеца се откриха няколко възможности, но без резултат.

В герои за "интернационалния отбор" се превърнаха Андерсон Талиска с два гола (11' и 90' +4), Ал-Ганам в 88-ата и Марсело Брозович в последната 6-а минута от добавеното време. Почетните попадения за гостите бяха дело на Яхия Ал-Гасани (17' и 46'). Така Ал Насър се класира за тазгодишното издание на турнира.

Как протече двубоят?

Още в 10-тата минута Роналдо впечатли, навързвайки няколко противникови защитници с традиционния си финт. Той достави топката на Конан, чийто удар обаче бе блокиран. Португалецът поиска дузпа, но претенциите му не срещнаха положителен отговор.

Все пак Ал Насър поведе в резултата само минута по-късно. Брозович центрира от корнер, доставяйки топката върху главата на Талиска, който я заби в противниковата мрежа.

Само 7 минути обаче бяха нужни на Ал Ахли да се върне в мача. Дабур увлече със себе си няколко защитници, успявайки да центрира към Яхия. Крилото не сгреши и възстанови паритета.

Роналдо продължи с претенциите си спрямо главния арбитър. В 28-ата минута той се сгромоляса на границата на наказателното поле след единоборство. Съдията отново не го послуша.

Първите 45 минути завършиха с 2 добри положения за Ал Насър. В 45-ата Кристиано опита ножичен удар, но не съумя да уцели рамките на вратата. Той пак протестира за игра с ръка на съперников състезател. 

4 минути по-късно отново португалецът скочи на съдията. Той бе съборен в пеналтерията от Миливойчевич и пожела 11-метров наказателен удар, какъвто така и не получи.

Едва минута след подновяването на играта Ал Ахли осъществи пълен обрат. Яхия Ал-Гасани изведе своя тим напред в резултата в 46-ата минута на двубоя.

Ал Насър успя да изравни резултата в 88-ата минута. Халид Ал-Ганам отбеляза с глава само 2 минути преди изтичането на 90-те редовни.

В предпоследната минута от добавените 6 домакините осъществиха пълен обрат. Отново Талиска се превърна в герой на тима, отбелязвайки с глава. 2 минути по-късно Марсело Брозович оформи крайното 4:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички