Донарума е играч №1 на Евро 2020, но дори не е в топ 10 на вратарите с най-много спасявания


Донарума е играч №1 на Евро 2020, но дори не е в топ 10 на вратарите с най-много спасявания
Снимка: Getty Images

2266 0

Вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума беше избран за най-добър играч на Европейското първенство по футбол. Любопитното е, че стражът не е нито с най-много сухи мрежи на турнира, нито пък е в топ 10 на вратарите с най-много спасявания.

"Златната ръкавица" за най-много сухи мрежи спечели стражът на Англия Джордан Пикфорд с 5 мача, в които не е допуснал гол. Това беше благодарение и на много дефанзивния стил на игра на "трите лъва", с който допуснаха само два гола на турнира - на полуфинала и на финала.

Пикфорд се е отчел с 16 спасявания на Евро 2020, което го нарежда пети сред вратарите с най-много намеси. Ето 10-те вратари с най-много спасявания на Евро 2020: Ян Зомер (21), Югурчан Чакър (18), Дани Уорд (17), Каспър Шмайхел (17), Джордан Пикфорд (16), Лукаш Храдецки (15), Георги Бущан (15), Столе Димитриевски (13), Томаш Вацлик (13), Тибо Куртоа (12).

Джанлуиджи Донарума обаче беше големият герой за Италия на финала срещу Англия, когато трима играчи на "трите лъва" се пропукаха и не можаха да му вкарат (две спасявания и една греда). Донарума се отличи и на полуфиналите, когато отново се справи безупречно при дузпите срещу Испания.

А защо Донарума не се зарадва, след като спаси последната дузпа - разберете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички