Долетяха лоши новини за Чапекоензе


Долетяха лоши новини за Чапекоензе

6590 0

Бразилските лекари, които се грижат за оцелелите играчи на Чапекоензе, разкриха подробности за тяхното състояние.

Според тях в медицината съществуват 4 етапа в състоянието на оцелелите след подобни катастрофи: спасяване на живота, борба за живот, контролируемо възстановяване и рехабилитация.

Защитникът Алан Рушел и журналистът Рафаел Ензел са в третия етап на възстановяване и животът им не е застрашен. Първият даже прави стъпки в интензивното отделение.

Вратарят Джаксон Фолман се намира между фазата битка за живота и контролируемо възстановяване. Наложило се е да ампутират още няколко сантиметра от десния му крак (първоначалната операция е била до под коляното), за да се избегне инфекция.

Най-сложна е ситуацията с централния защитник Нето. Наскоро баща му съобщи, че играчът ще може да се завърне към футбола, но в момента той се намира в първата фаза.

Бразилецът страда от пневмония и все още е на изкуствено дишане, а лекарите още не могат да пристъпят към лечение на фрактурата на петия му лумбален прешлен.

Както е известно, голяма част от отбора на Чапекоензе загина в самолетна катастрофа в Колумбия на 29 ноември. Тимът, заедно с част от ръководството и журналисти, пътуваше към Меделин, за да играе финал за Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички