Дания ще играе със състезатели по футзал в Лига на нациите


Дания ще играе със състезатели по футзал в Лига на нациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

4227 0

Националният отбор на Дания ще излезе с играчи по футзал за предстоящите мачове със Словакия и Уелс, заради продължаващия конфликт между футболистите на тима и Датската футболна федерация, предаде БГНЕС.

"Червеният динамит" се изкачи до девето място в месечната ранглиста на ФИФА след силното си представяне на Световното първенство в Русия, но тимът е заплашен от много сериозно наказание от страна на УЕФА, включително и недопускане до участие на Евро 2020, заради вътрешното неразбирателство.

Проблемът между играчите и федерацията е заради спонсорските договори на футболната организация, които не позволяват на футболистите да рекламират личните си спонсори. В последните дни двете страни преговаряха, но така и не стигнаха до договорка и в крайна сметка и титулярите няма да играят в контролата със Словакия и срещата с Уелс от Лигата на нациите.

За да избегнат евентуално наказание при пропадане на мачовете, от Датската федерация са повикали играчи от долните дивизии в страната, както и някои състезатели от националния отбор по футзал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички