Дания с последен шанс да изригне срещу Русия в група B на Европейското по футбол


Дания с последен шанс да изригне срещу Русия в група B на Европейското по футбол
Снимка: Getty Images

1414 0

Дания се изправя срещу Русия в последния кръг на група B на Евро 2020. И двата отбора ще търсят успеха, за да продължат към 1/8-финалната фаза. Освен това всеки от тях ще разчита на грешна стъпка на Финландия в мача с вече класиралия се отбор на Белгия.

Кога е мачът Русия - Дания от Евро 2020?

Мачът от група B е на 21 юни (понеделник) и ще се играе на стадион "Паркен" в Копенхаген. Началният час е 22:00 ч., като можете да следите срещата и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача

В лагера на Русия могат да си отдъхнат, след като Марио Фернандес изпитваше проблеми с травми, но се завърна в тренировъчния процес на 100%. Ветеранът Юрий Жирков е с травма и няма да играе, като отляво на отбраната вместо него в мача с Финландия беше Далер Кузяев.

Единственият кадрови проблем в датския отбор е отсъствието на Кристиан Ериксен. Халфът на Интер беше изписан от болницата и се срещна със своите съотборници преди мача с Русия. Все пак с играчи като Каспер Шмайхел, Юсуф Поулсен и Каспер Долберг тимът изглежда достатъчно сериозно.

Форма на двата отбора

Без лидера си Кристиан Ериксен Дания претърпя две поражения в групата - от Финландия с 0:1 и от Белгия с 1:2. Макар скандинавците да поведоха в резултата на Белгия, звездният състав на Роберто Мартинес не им остави шанс. Преди това Дания имаше 5 мача без загуба - победи над Израел, Молдова, Австрия и Босна и Херцеговина, както и равен с Германия.

Русия също стъпи накриво в първия си мач в групата, като загуби с 0:3 от Белгия. Във втората среща момчетата на Станислав Черчесов извоюваха победа с 1:0 над Финландия с гол на Алексей Миранчук. Преди Европейското "Сборная" показа колеблива форма, като победи Малта и Словения, а след това загуби от Словакия. Последваха равенство с Полша и победа над България.

Потенциални състави:

Русия: Сафонов; Баринов, Дивеев, Джикия; Марио Фернандес, Зобнин, Оздоев, Караваев; Миранчук, Головин; Дзюба

Дания: Шмайхел; Меле, Кяер, Кристенсен, Васс; Дамсгор, Хьойберг, Дилейни; Поулсен, Корнелиус, Брейтуейт

Ключови играчи

Каспер Шмайхел е сред най-опитните играчи в Дания. Вратарят на Лестър знае как да вади горещите камъни и дори ако нищо не се получава в атака, Каспер може да спаси тима от поражение. Определено руската атака ще срещне големи проблеми при вратар с такава подготовка и опит.

Алексей Миранчук вкара гола за Русия срещу Финландия, което ще даде увереност на играча на Аталанта да заеме полагащата му се роля в националния отбор. Започването му като титуляр дава допълнителна сила на Русия, която свикна да играе изключително защитно и само с Александър Головин и Артьом Дзюба в офанзивен план.

Факти преди двубоя:

* Двата тима са се срещали само веднъж - в приятелски мач през февруари 2012 г., който завършва при резултат 2:0 за Русия

* 11 от последните 16 допуснати от Русия голове са падали през първото полувреме

* Дания не е печелила третия си мач от групата на последните 4 големи турнира (две равенства и две загуби)

* Дания допусна 9 от последните 10 гола в своята врата през второто полувреме

* Русия мина прескочи на Европейско първенство само веднъж - през 2008 г., като тогава съставът, воден от Гус Хидинк, достигна полуфиналите

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички