Дани Алвеш с постижение, за което всеки футболист може да мечтае


Дани Алвеш с постижение, за което всеки футболист може да мечтае
Снимка: Getty Images/Guliver

1658 0

Отборът на Бразилия спечели тазгодишното издание на Копа Америка, след като във финала надигра Перу с 3:1 пред препълнения "Маракана". Това бе девета титла за "селесао" в турнира, но тя бе много специална и за техния капитан Дани Алвеш.

36-годишният играч, който за последно бе част от френския ПСЖ, изведе своите до златните медали и заслужено вдигна трофея от Копа Америка над главата си след последния съдийски сигнал на "Маракана". Още по-специалното за него бе, че това е негов 40-и трофей като професионален футболист - постижение, с което нито един друг играч не може да се похвали.

В кариерата си той е печелил отличия със Севиля (Купа на Краля, Суперкупа на Испания, Купата на УЕФА - два пъти, Суперкупа на Европа), Барселона (шест титли на Испания, пет трофея от Купата на Краля, четири Суперкупи на Испания, три пъти Шампионска лига, три пъти Суперкупа на Европа, три пъти Световно клубно първенство). 

Последваха престои и в Ювентус (титла и купа) и ПСЖ (две титли, Купа на Франция, Купа на Лигата, Суперкупа на Франция - два пъти). С родината си Бразилия пък той има два пъти Копа Америка и два пъти Купата на Конфедерациите. 

За капак на всичко Даниел Алвеш бе избран и за Футоблист №1 на Копа Америка 2019. Подробности - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички