Дани Алвeш дебютира с победен гол и подлуди феновете на Сао Пауло (ВИДЕО)


Дани Алвeш дебютира с победен гол и подлуди феновете на Сао Пауло (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1553 0

Бразилският ветеран Дани Алвеш реализира победния гол в дебюта си за Сао Пауло, седмици след като подписа тригодишен договор с клуба.

36-годишният защитник се разписа в 40-та минута, за да отбележи единствения гол за успеха срещу Сеара. Алвеш и 34-годишният испански национал Хуанфран са звездите на Сао Пауло, след като договорите им с европейски клубове изтекоха. Завръщането на Алвеш в Бразилия след 17 години във топ клубове от Европа имаше огромен отзвук в родината му.

Десният бек игра за Севиля преди да премине през Барселона, Ювентус и ПСЖ, печелейки девет местни титли – шест в Испания, една в Италия и две във Франция. Той има 40 трофея в забележителната си кариера на клубно и национално ниво, включително три Шампионски лиги с Барселона и две Купи на УЕФА със Севиля.

Бранителят има и два успеха за Копа Америка с Бразилия, последният от които през юли, когато бе определен за „Играч на турнира“, след като изведе с капитанската лента Селесао във финала с Перу, където тимът спечели след 3:1 на митичния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро. Хуанфран пристигна в Сао Пауло след дълга кариера в Испания, където игра последователно за Реал Мадрид, Еспаньол, Осасуна и Атлетико Мадрид.

Междувременно стана ясно, че пореден нападател на Барселона е получил контузия (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички