Чудовищно: Ендрик може да счупи рекорд на Краля на футбола Пеле в следващия си мач! (ВИДЕО)


Чудовищно: Ендрик може да счупи рекорд на Краля на футбола Пеле в следващия си мач! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1287 0

17-годишното бразилско дарование Ендрик де Соуса продължава да чупи рекорд след рекорд. Снощи той вкара на Испания и се докосна до легендарния Пеле.

Съдбоносен мач срещу Мексико!

Бъдещото попълнение на Реал Мадрид стана едва вторият играч след Краля на футбола, който е под 18-годишна възраст и вкарва в две последователни срещи за Бразилия. Да не говорим, че това се случва за пръв път от далечната 1957-ма, когато Пеле бележи в два мача срещу Аржентина по време на приятелския турнир "Копа Рока". 

Ендрик може да напише история срещу Мексико

Но това съвсем не е всичко! Следващият мач на кариоките е отново контрола - срещу Мексико в САЩ на 08.06. Ако Ендрик отбележи, той ще стане първият бразилец под 18 години, вкарал голове в три поредни срещи - нещо нечувано и немислимо до този момент. Дори на легендата Роналдо му трябваше над една година за втория му гол със златистия екип след дебютното попадение срещу Исландия през 94-та.

Ако не се получи срещу Мексико, Ендрик отново ще има шанс да подобри постижението - той става на 18 чак на 21.07., а до тогава Бразилия има още една контрола със САЩ и мачове от турнира Копа Америка.

Още: Ендрик вкара с Бразилия първия си гол на "Сантяго Бернабеу" (ВИДЕО)

Едва ли някой обаче ще може да счупи рекорда на Пеле за най-млад голмайстор с националния отбор на Страната на кафето - той вкарва на Аржентина, в гореспоменатия турнир, когато е на потресаващите 16 години и 260 дни. Ендрик в момента е на 17 г. и 250 дни.

Стряскащо: Ендрик вече счупи рекорд на "Уембли" и се нареди след Роналдо (ВИДЕО)

В чест на Краля! В Бразилия запазват наследството на Пеле с "козметична" промяна в турнир

Думите са излишни: НЕВЪЗМОЖНОТО попадение на Пеле, за което никой няма обяснение (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички