Чудесна новина: Двама от оцелелите играчи на Чапекоензе се връщат на терена


Чудесна новина: Двама от оцелелите играчи на Чапекоензе се връщат на терена

1102 0

Двама от тримата оцелели при самолетната катастрофа на Чапекоензе - Алан Рушел и Хелио Нето, скоро могат да стъпят обратно на футболния терен, съобщава "Esporte UOL".

"Те са почти готови да подновят кариерата си, но ние все още искаме да ги наблюдаваме, по-специално това как се възстановяват контузените им шийни прешлени", казва клубният лекар Карлос Мендоса пред изданието.

"И Алан, и Нето имаха контузии там. Двамата са почти готови, но ние сме малко предпазливи, тъй като нараняванията им бяха сериозни. Мога да кажа, че Нето се нуждае от малко повече време за възстановяване от Алан", допълва той.

"Алан Рушел не би трябвало да има трудности след връщането на терена. Мисля, че той може да възобнови кариерата си. Счупването на петия лумбален прешлен на Нето може да предизвика болка или неприятни усещания, но не мисля, че това ще му се отрази кой знае колко", категоричен е Мендоса.

Припомняме, че в тграгичния инцидент през ноември 2016 г. загинаха 71 души, а от играчите на Чапекоензе оцеляха само трима - Рушел, Нето и вратарят Джаксон Фолман, на когото се наложи да бъдат ампутирани краката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички