Четири отбора от Испания и три от Англия в 1/8-финалите на Лига Европа


Четири отбора от Испания и три от Англия в 1/8-финалите на Лига Европа

963 0

Четири отбора от Испания и три от Англия ще играят в 1/8 финалите на турнира Лига Европа.

Германия ще бъде представена от Байер и Борусия Дортмунд, напред продължават също Брага, Шахтьор, Лацио, Фенербахче, Спарта Прага, Базел и Андерлехт.

Ливърпул си осигури място в следващия етап след минимална победа над Аугсбург с 1:0. Голът отбеляза Джеймс Милнър от дузпа още в петата минута. Първата среща преди седмица завърши 0:0. Така мърсисайдският тим за първи път в последните пет години ще играе в 1/8 финалите на турнира. За последно отборът стигна до тази фаза през сезон 2010/2011, когато бе елиминиран от Брага.

Манчестър Юнайтед надигра категорично гостуващия Мидтиланд с 5:1, а 18-годишният Маркъс Рашфорд отбеляза две от попаденията в срещата. Датчаните откриха резултата на "Олд Трафорд" с гол на Пионе Систо в 27-ата минута, но малко след това българинът Николай Бодуров си вкара автогол. В края на полувремето Хуан Мата пропусна дузпа, но в 63-ата минута се реваншира за грешката си с точен пас към Рашфорд, който даде преднина на "червените дяволи". Младият нападател, който намери място в състава благодарение на травма на Антони Марсиал, покачи на 3:1 в 75-ата минута. Последваха голове на Андер Ерера от дузпа (87`) и Мемфис Депай (90`).

Тотнъм разгроми Фиорентина с 3:0 в Лондон и продължава с общ резултат 4:1.

Борусия Дортмунд изхвърли от надпреварата Порто след успех с 1:0 в Португалия и общо 3:0. В 23-ата минута Икер Касияс парира удар на Марко Ройс, топката попадна в Пиер-Емерик Обамеянг, който стреля в гредата, но кълбото се отклони от тялото на испанеца и влезе в мрежата му.

Виляреал направи равенство 1:1 с Наполи в Италия и отива на 1/8 финал благодарение на победата си с 1:0 в първата среща.

Действащият шампион в турнира Севиля загуби от Молде с 1:0 в Норвегия, но продължава с общо 3:1. Другите представители на Испания в 1/8 финалите са Атлетик Билбао и Валенсия, които отстраниха съответно Марсилия и Рапид Виена.

Базел се добра до драматична победа над Сент Етиен с 2:1 с гол на Лука Зуфи в допълнителното време. Резултатът от двете срещи е равен - 4:4 и швейцарците отиват напред заради повече голове на чужд терен (2:3 в първата среща).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички