Чехия и Дания в изненадващ 1/4-финал на Европейското по футбол


Чехия и Дания в изненадващ 1/4-финал на Европейското по футбол
Снимка: GettyImages

3564 0

Чехия и Дания се срещат в може би най-изненадващия 1/4-финал на Евро 2020. И двата отбора преминаха през тежки изпитания, за да стигнат до този етап на турнира. "Червеният динамит" мина групата си едва в последния мач, като разгроми Русия, а в осминафиналите отвя и отбора на Уелс. Чехия загуби единствено от Англия в група "D", а след това поднесе сензацията и отстрани тима на Нидерландия.

Кога е мачът Чехия - Дания от Евро 2020?

Срещата ще е на 3 юли (събота) от 19:00 ч. Домакин е Олимпийският стадион в Баку. Можете да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Новини преди мача:

За състава, воден от Ярослав Шилхави, единственият кадрови проблем е травмата на капитана Владимир Дарида. Атакуващият полузащитник е под въпрос за двубоя и едва ли ще започне от първите минути.

Проблемите в датския лагер са по-големи. Освен сърдечните проблеми на Кристиян Ериксен, проблеми изпитваха Даниел Вас и Юсуф Поулсен. Нападателят на РБ Лайпциг заяви, че е готов да играе в двубоя, след като имаше мускулно разтежение и пропусна срещата с Уелс.

Форма на двата отбора:

Дания започна неуверено шампионата поради инцидента с Кристиян Ериксен. След като срещата с Финландия се доигра, тя беше загубена от "червения динамит" с 0:1. Последва и поражение от Белгия с 1:2 в група "B". Разгромът над Русия с 4:1 обаче позволи на датчаните да излязат от групата. Увереността дойде в датския тим и скандианвците разгромиха и Уелс с 4:0.

Чехия показа класа още на старта на Евро 2020 с победата над Шотландия с 2:0. Последва равенство с коравия тим на Хърватия (1:1) и поражение от Англия с 0:1. Патрик Шик и компания сътвориха чудото и надиграха Нидерландия, като успехът с 2:0 им даде възможността да са сред най-добрите 8 в шампионата на стария континент.

Състояние в потока:

Победителят от двубоя ще играе полуфинал срещу победителя от мача Украйна - Англия.

Потенциални състави:

Чехия: Вацлик; Цоуфал, Челустка, Калас, Кадержабек; Холеш, Соучек; Масопуст, Барак, Шевчик; Шик

Дания: Шмайхел; Кристенсен, Кяер, Вестергор; Вас, Хьойберг, Дилейни, Меле; Брейтвуйт, Долберг, Дамсгор

Ключови играчи:

Патрик Шик е футболистът, който води отбора на Чехия на този турнир. Нападателят вкара 4 от петте гола за тима на Евро 2020, а второто му попадение срещу Шотландия за мнозина е може би най-красивият гол на целия турнир. Тактиката на Шилхави е доста зависима от централния нападател, който ще изравни рекорда на Милан Барош, ако вкара още едно попадение.

Каспер Долберг изригна с два гола в осминафинала с Уелс, като през календарната 2021 г. има вече 4 гола в 6 двубоя. Нападателят на Ница има достатъчно голям опит за 23-те си години и ако Юсуф Поулсен не започне на върха на атаката, то Каспер Хюмланд ще чака головете да дойдат именно от Долберг.

Факти:

* Двата тима играха един срещу друг на Евро 2000 и Евро 2004, като и в двата случая Чехия спечели

* В последните 5 двубоя между двата отбора Дания спечели веднъж, а останалите 4 срещи завършиха наравно

* Чехия стана първият отбор от 1980 г. насам, срещу който Нидерландия нямаше точен удар

* В последните си три мача Дания водеше с 1:0 на полувремето 

* Дания играе 1/4-финал на европейско първенство за първи път от 2004 г. насам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички