Болт недоволства от допинг тест


Болт недоволства от допинг тест
Снимка: Guliver/GettyImages

1065 0

Бившият олимпийски и световен шампион от Ямайка Юсейн Болт е недоволен от това, че е задължен да направи допинг тест за първия си футболен клуб, въпреки че все още не е подписал договор с него.

"Отказах се от леката атлетика през изминалата година, но вижте това", започна в своя видеоматериал в Instagram ямаецът. ,,Как е възможно да дам допинг проба днес? Та аз дори не съм професионален футболист“, изрази възмущението си Болт. "Попитах въпросната жена, която отговаря за това и тя ми отвърна, че тестът е задължителен, ако съм елитен състезател. Съгласих се“, завърши той.

Според правилника на Австралийската анти-допингова агенция състезател, който взима участие в даден спорт е задължен да даде допинг проба, ако спортът има анти-допингово звено. Рекордьорът в спринтовите дисциплини на 100 и 200 метра се отказа от леката атлетика през миналата година в търсене на професионална кариера във футбола. Той отбеляза два гола в първия си двубой с екипа на австралийския Сентръл Коуст Маринърс, където ще тренира и играе, преди да потърси ново предизвикателство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички