Бока и Ривър отново един срещу друг за Копа Либертадорес


Бока и Ривър отново един срещу друг за Копа Либертадорес
Снимка: Getty Images/Gulliver

888 0

Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще подновят ожесточеното си съперничество, след като жребият отреди двата тима да се изправят един срещу друг в полуфиналите на Копа Либертадорес – месеци след противоречивия им финал в надпреварата.

Ривър, действащ шампион, отстрани парагвайския Серо Портеньо с общ резултат 3-1 в 1/4-финалите, за да си осигури реванш с техните съседи в Суперкласикото. Голове на Игнасио Фернандес и Рафаел Боре дадоха комфортен аванс на Ривър преди реванша. Но бившият нападател на Борусия Дортмунд Нелсон Валдес намали пасива след гол с глава. Серо Портеньо така и не успя да стигне до нещо повече. Седем минути след началото на второто полувреме Николас Де Ла Крус възстанови равенството, а с това оформи и крайния резултат.

По-рано Бока си осигури място сред последните четири след победа над еквадорския ЛДУ Кито с общ резултат 3-0. Стадионът на Ривър „Естадио Монументал“ ще бъде арена на първия сблъсък от полуфиналите на 1 октомври, а реваншът на „Бомбонера“ е на 22 същия месец. Победителят ще играе с един измежду бразилските Гремио или Фламенго във финала, насрочен за 23 ноември на „Естадио Насионал“ в Сантяго, Чили.

Миналата година, реваншът във финала бе преместен за „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид, след като автобусът на Бока бе нападнат от фенове на Ривър преди втория мач. Няколко играчи на Бока бяха ранени от счупените прозорци и след вдишване на лютив спрей, което доведе до огромна вълна от критики. Ривър надигра Бока в реванша с 3-1 след продължения, за да си осигури трофея след общ резултат 5-3. А с кое звездно попълнение се подсили Бока - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички